Requiem de Mozart

El concert, el primer del cicle Concerts Simfònics al Palau, comptarà amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orfeó Català i la participació de Comediants

La segona gran cita de la temporada tindrà lloc el 29 de setembre amb el retorn de la Filharmònica de Viena al Palau i amb les entrades ja pràcticament exhaurides

El proper dissabte, 22 de setembre, a les 19 h, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana inaugura la temporada 2012-13 amb el primer concert del cicle Concerts Simfònics al Palau en què l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció d'Enrico Onofri, interpretaran el Requiem de Mozart. Un concert molt especial per inaugurar Una Temporada Única en el qual tindrà un paper protagonista la companyia Comediants, artista en residència de la Simfònica, amb una escenografia pensada per a l'ocasió que aportarà la seva habitual màgia a la vetllada.

Després d'aquesta cita, el 29 de setembre el Palau acollirà un concert de la llegendària Filharmònica de Viena, que sota la batuta de Daniele Gatti interpretarà un programa romàntic amb dues de les quatre simfonies de Joahnnes Brahms. El concert, tot un esdeveniment artístic per a la ciutat, significa el retorn al Palau d'una de les més reconegudes orquestres del món, que enguany celebra els seus 170 anys de vida, i que ha desenvolupat una cultura sonora inconfusible. El concert rep l'aportació de Rolex, com a patrocinador exclusiu de la Filharmònica de Viena.

Comencem, doncs, una temporada en què l'excel·lència, la centralitat dels cors, el compromís envers la música contemporània, l'atenció als intèrprets del nostre país i la voluntat d'atraure nous públics són els principals propòsits artístics.

El concert inaugural. L'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orfeó Català sota la direcció d'Enrico Onofri

En aquest concert inaugural, l'Orquestra Simfònica del Vallès oferirà el Requiem de Mozart acompanyada per l'Orfeó Català, la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor David Alegret i el baix Pau Bordas, sota la batuta d'Enrico Onofri, concertino d'Il Giardino Armonico. També s'hi interpretarà l'obra The flower is a key (A Rap for Mozart), una composició de l'any 2002 de Sergio Cárdenas encarregada i dedicada als dotze violoncel·listes de la Filharmònica de Berlín, que el compositor ha adaptat per a orquestra de corda i raper, l'estrena de la qual s'oferirà el proper dissabte amb l'adaptació al català del text del poema de Dyma Ezban a càrrec de Francesc Subirana.

Tal com es va anunciar durant la presentació de la temporada de la Simfònica, aquest any l'artista en residència és la companyia Comediants, de llarga i contrastada trajectòria. Amb motiu dels 40 anys de la companyia i dels 25 de l'OSV, les dues entitats s'han unit per fer una aventura conjunta en què s'exploraran noves possibilitats escèniques.

Banc dels Aliments

Finalment, l'OSV fa un pas més en l'àmbit dels projectes socials, després de les col·laboracions dutes a terme la temporada passada amb diverses fundacions sota la iniciativa Fem Comunitat, compartim emocions. Aquesta temporada, l'orquestra col·labora en aquest primer concert amb el Banc dels Aliments, una fundació benèfica privada, sense ànim de lucre i independent de tota ideologia econòmica, política o religiosa, que té com a missió recaptar productes alimentaris i repartir-los entre entitats benèfiques perquè els facin arribar a les persones necessitades del nostre entorn més proper. Tothom que assisteixi al concert podrà portar aliments (arròs, llegums, oli, llet...) i dipositar-los a l'entrada de la Sala de Concerts, i materialitzar així una recollida solidària

El Palau de la Música Catalana inaugura "Una Temporada Única"