fiscorn

Es tracta d’una proposta de gran sensibilitat artística i de dinàmica participativa amb Pep Moliner com a solista principal i la companyia portuguesa Musicalmente.

Aquest serà el primer dels tres concerts que el Palau acollirà en el marc de la celebració del GREC Festival 2024.

El fiscorn de Cobla és un instrument de vent metall que només podem trobar a la típica formació catalana, la Cobla. És un dels instruments de vent metall més greus de la Cobla, juntament amb el trombó, i compleix una doble funció; fer melodies i contracants i fer de baix i acompanyaments. Aquest instrument emblemàtic de la tradició musical catalana és el protagonista de l’espectacle que s’estrenarà aquest diumenge 30 de juny al Palau de la Música Catalana (Petit Palau, 11 i 12.30 h), un concert de dinàmica participativa i de molta proximitat escènica concebut especialment per a nadons i que s’emmarca en el cicle Concerts Familiars al Palau. Amb Deliciós fiscorn s’inicia la temporada del GREC Festival 2024 al Palau, que enguany tindrà dos concerts més al Palau, els dies 5 i 7 de juliol, amb protagonisme del compositor resident de la temporada, el noruec Ola Gjeilo. 

Deliciós fiscorn convida les famílies a envoltar l’escenari i gaudir del concert-espectacle amb la màxima proximitat. Tindrà com a protagonista Pep Moliner, instrumentista de fiscorn de cobla i trombó, professor titular de fiscorn de cobla a l’ESMUC i intèrpret de fiscorn a la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. En aquesta actuació Moliner tocarà tant el trombó de vares com el fiscorn, i ho farà acompanyat de la companyia portuguesa Musicalmente, creada i liderada pel pedagog i musicòleg Paulo Lameiro, una de les grans referències europees de les arts en viu per a la primera infància. Lameiro i Musicalmente havien actuat anteriorment al Palau, però aquest espectacle és la primera coproducció que emprenen juntament amb el Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana.

Amb l’estrena del concert-espectacle Deliciós fiscorn, el Servei Educatiu del Palau finalitza la temporada Concerts Familiars 2023-24, en què s’han ofert un total de 35 concerts i activitats educatives adreçades a les famílies. Des de fa dues dècades el Palau proposa concerts i activitats educatives de producció pròpia per facilitar l’experiència musical compartida entre pares, mares, fills, filles, avis, nets, germans..., tot creant un moment lúdic en un entorn irrepetible. Els espectacles familiars del Palau han estat pensats i creats perquè la música interaccioni amb altres formes d’expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques, amb l’objectiu de potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació i la creativitat de menuts i grans.

Deliciós fiscorn és un concert que forma part de la programació del GREC, el festival d’estiu de Barcelona, que enguany celebra la 48a edició. Serà el primer dels tres que el Palau de la Música Catalana acollirà en el marc d’aquest festival. Després del doble concert del 30 de juny, el Palau hi oferirà Nit i albada amb Ola Gjeilo el 5 de juliol (Petit Palau, 20 h), en què el compositor interpretarà al piano una selecció dels seus àlbums publicats, a més d’improvisar amb la seva exquisida bellesa habitual. Tancarà el GREC al Palau el concert Al voltant d’Ola Gjeilo, el 7 de juliol (Sala de Concerts, 12 h), amb l’Orfeó Català, el Cor Jove, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el mateix Ola Gjeilo al piano, acompanyat d’altres músics i veus interpretant repertori del compositor. 

Podeu descarregar-vos aquí el programa complet de Deliciós fiscorn.

El Palau de la Música Catalana estrena una nova producció pròpia, el concert-espectacle ‘Deliciós fiscorn’ adreçat a nadons de 0 a 14 mesos