Twinkle, Twinkle, Baby's Star

Aquest dissabte, 16 de març, i diumenge, 17 de març, s’estrena en tres sessions (11, 12.30 i 17 h) al Petit Palau del Palau de la Música Catalana el concert-espectacle adreçat a nadons Twinkle Twinkle Baby’s Star.Una producció pròpia del Servei Educatiu del Palau que s’emmarca en el cicle Concerts Familiars al Palau, adreçada a nadons de 0 fins a 3 anys, durant la qual el públic gaudirà d’una selecció musical de cançons i melodies de tradició anglesa i catalana des d’una visió moderna i integradora. Una experiència musical de molta proximitat escènica amb els artistes perquè els nadons gaudeixin del seu primer concert en un ambient de silenci i escolta activa.

Amb arranjaments musicals a càrrec de Marc Timón i sota la direcció escènica i coreogràfica de CobosMika Company, la proposta és un concert trepidant protagonitzat per cinc intèrprets multiinstrumentistes: Nerea de Miguel, violoncel, piano de joguina, vibràfon, petites percussions i veu; German de la Riva, glockenspiel, melòdica, piano de joguina, petites percussions i veu; Mireia Vila, violí, vibràfon, petites percussions i veu; Dick Them, contrabaix i veu, i Marcel Pascual, vibràfon, glockenspiel, bateria, caixa, campanes, petites percussions i veu.

Aquest concert també s’ha ofert al cicle Escoles al Palau, en què cada any participen més de 50.000 infants i joves provinents de tot el país. Els cicles Concerts Familiars al Palau i Les Escoles del Palau formen part del Projecte Educatiu del Palau de la Música Catalana, que recupera els valors fundacionals del Palau i l’Orfeó Català, com són la catalanitat i la contemporaneïtat, entre d’altres, amb l’objectiu de fomentar la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa, així com la potenciació del patrimoni artístic.

CobosMika Companyva ser creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika després d’haver col·laborat amb prestigioses companyies arreu del món. Els seus espectacles es caracteritzen per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació. CobosMika Company crea obres de gran qualitat, amb col·laboradors destacats de diverses disciplines, que han estat presentades en una àmplia gamma de plataformes nacionals i internacionals. Amb una clara aposta pel territori, des del 2006 realitza la seva activitat en els àmbits de la creació i la pedagogia a la seva seu de Palamós.

Marc Timón és considerat un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d’orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l’obra simfònica, de cambra i coral per a concert, la música pop i la cobla. Des del 2015 està instal·lat a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics. En destaquen la sèrie de Marvel Agent Carter, emesa per l’ABC i enregistrada per a Warner Brothers, pel·lícules com The bestowal o El árbol sin sombra (Millor Banda Sonora de l’any 2014 als MusicBSO Awards), les sèries In absentia i Arkhana, els documentals The blind monkey (per a National Geographic) i San Mao (produït per Edmon Roch i Ikiru Films), l’òpera estrenada al Liceu Apologia i escarni de l’estupidesa humana, el musical Josafat i nombroses estrenes simfòniques, corals i per a cobla al Palau de la Música Catalana. Suma més d’una cinquantena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Internacional Jerry Goldsmith, que ha guanyat en sis ocasions, el Reel Music Award 2019 per Hathor, enregistrada amb l’Emporion Orchestra als mítics estudis de The Bridge a Los Angeles i les nominacions als Indie Series Awards, als Goldspirit i als Scoremagacine Awards. Abans de llicenciar-se en composició per l’ESMUC, la seva passió per l’art, la literatura i el cinema el portaren a llicenciar-se en periodisme per la UAB i sempre ha combinat la composició musical amb la tasca com a escriptor.

El cicle Concerts Familiars al Palau integraconcerts, tallers i visites guiades per compartir en família, i la música hi interacciona amb altres formes d’expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques. Totes les propostes han estat ideades i creades des de la pròpia institució i tenen com a objectiu potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació, la creativitat i, sobretot, l’estimació per la música.

El Palau de la Música Catalana estrena Twinkle Twinkle Baby’s Star, un concert per a nadons a partir de jocs, cançons i dites de tradició anglesa i catalana