Aquest diumenge, 24 de maig, a les 12h, s’estrena al PetitPalau Flamenkids.cat, un nou concert espectacle ideat des del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana, adreçat al públic familiar. La proposta pretén trencar els estereotipsi traspassar fronteres racionals, sentimentals, culturals o històriques, tot apropant el flamenc a aquells que consideren aquest gènere allunyant de la nostra tradició. Un homenatge al flamenc, que forma part de la cultura del país i que ha estat inspirador de grans compositors de música clàssica.

En aquest espectacle, molt dinàmic i farcit de contrastos escènics i musicals, les veus de Pere Martínez (cantaor)i Rosalia Vila (cantaora),  el baile d’Eli Ayala, el toque de Juan Carlos Gómez (guitarrista), Isabel Moreno (flauta travessera), Miguel Ángel Cordero i les percussions de David Domínguez, ofereixen un recorregut per la pluralitat de sonoritats que caracteritzen avui dia el món del  flamenc. Una música de gran dinamisme i d’altíssima qualitat artística fruit de la barreja del cant del poble gitano, la tradició guitarrística de la Península Ibèrica  i dels balls de l’escola bolera del segle XVIII. Un univers sonor que al llarg de la història també ha seduït grans compositors de la música clàssica com Mateo Albéniz (1755-1831), Francesc Tàrrega (1852-1909), Manuel de Falla (1876-1946), Enric Granados (1867-1916),  Isaac Albéniz (1860-1909), Claude Debussy (1862-1918)..., les músiques dels quals també apareixen en aquesta proposta.

Amb direcció escènica del ballarí i coreògraf Frederic Gómez,s’hi escoltaran els pals més tradicionals: soleà, martinet,alegries, guajiras, tangos,buleries...,i  temes emblemàtics de la història del flamenc: La leyenda del tiempo, Entre dos aiguas, Los cuatro muleros, Tangos del chavico i fins i tot hi descobrirem noves versions de repertori musical i literari d’origen català, amb l’estrena de les versions flamenquitzades d’El noi de la mare o Quan jo anava per la mar sobre text homònim de Jacint Verdaguer.

Una proposta d’extrema intimitat, delicadesa i passió a partir de la qual es pot descobrir que la música és un art que no deixarà mai de sorprendre, i en què petits i grans gaudiran plegats.

Flamenkids.cat és, doncs, la nova aposta del Servei Educatiu del Palau, en la línia de l’estrena d’altres espectacles trencadors i innovadors, com Cobla 2.0 o Kantikipugui al Palau, que també acosten de manera innovadora, amb qualitat i amenitat, les sonoritats de la cobla i el cor, respectivament, a tota la família.

Espectacle patrocinat per: DANIELA EVENTI Y SPETTACOLI 

El Palau de la Música Catalana estrena l’espectacle familiar Flamenkids.cat diumenge al Petit Palau