Directores de l’Escola Coral de l'Orfeó Català oferiran tallers per cantar a la Sala de Concerts del Palau

Un any més la Jornada serà patrocinada per Gas Natural Fenosa

El proper diumenge 26 de novembre el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional Jornada de Portes Obertes, de 10 a 15 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania, que l’any passat va acollir més de 6.000 visitants, els quals van gaudir de les instal·lacions de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat. La Jornada, que se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, oferirà tallers de cant coral i actuacions amb membres de l’Orfeó Català a la Sala de Concerts. Un any més la Jornada compta amb el patrocini de Gas Natural Fenosa.

El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren així les seves portes per apropar la meravellosa arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans, però també per convidar el públic a viure més intensament el Palau per mitjà de la seva activitat principal: el cant coral.

El públic podrà visitar lliurement i de manera gratuïta diferents espais del Palau de la Música Catalana. En aquesta jornada festiva, durant 5 hores els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis); a la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, i a la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Tal com ja s’ha fet els darrers anys, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català tornarà a oferir visites guiades a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII. També es podrà visitar, a partir de les 12 h, la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, un espai íntim i acollidor on hi ha situada la primera pedra del Palau.

Tallers de cant coral
Dues directores de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, Glòria Fernàndez i Mercè Pi, impartiran a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català dos tallers de cant coral (a les 10 i a les 11 h), on els participants tindran l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent. Enguany s’hi han ofert 240 places, que s’han esgotat en 24 hores.

Portes Obertes 2.0
Donant continuïtat al gran èxit de convocatòria de l’any passat, la Jornada de Portes Obertes també tindrà protagonisme a les xarxes socials, on el Palau de la Música Catalana aplega una comunitat de més de 60.000 seguidors. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau es convidarà tota la ciutadania a gaudir d’una jornada festiva en companyia de familiars i amics. A més, durant el matí es promourà el Concurs Fotogràfic de la Jornada, “La millor foto”, a través de Twitter i Instagram, en què com a premi se sortejarà un sopar per a dues persones al restaurant Mirador del Palau, per gentilesa de Singularis. 

Descomptes especials #PortesObertesPalau
Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes també s’oferirà un 50% de descompte en la compra d’entrades a Taquilles per als concerts següents:· 

  • “De Gershwin a Guinovart”, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès(02/12/2017, 18.30 h) · 
  • “El despertar de la música”, Star Wars i altres bandes sonores de John Williams (16/12/2017, 12 h) 
  • Anne Sofie von Otter, mezzosoprano, i Kristian Bezuidenhout, fortepiano (09/01/2018, 20.30 h) 
  • “Napolitanes, àries i romances”, amb el tenor Josep Bros i la soprano Elisabet Pons (22/01/2018, 19 h).

 

Finalment, el Bar del Foyer i el restaurant Mirador se sumen a la celebració amb preus especials per esmorzar, fer un vermut o en el menú del dinar. També a la Botiga del Palau es podran adquirir articles de regal amb motius modernistes i musicals amb un 10% de descompte. 

El Palau de la Música Catalana celebra la Jornada de Portes Obertes el diumenge 26 de novembre #PortesObertesPalau