Portes Obertes 1 @Lorenzo di Nozzi

400 persones s’han inscrit als tallers de cant coral #PortesObertesPalau

El proper diumenge 27 de novembre el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional Jornada de Portes Obertes de 10 a 15 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania, amb més de 4.500 visitants l’any passat, per gaudir de l’arquitectura de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat. La Jornada enguany se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, i compta amb el patrocini de Gas Natural Fenosa.

El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren així les seves portes per apropar la meravellosa arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans i també per convidar el públic a viure el cant coral. Per això, cada mitja hora s’oferiran actuacions de cant a la Sala de Concerts amb membres dels cors de l’Orfeó Català i participants dels tallers de cant.

En aquesta jornada festiva durant 5 hores els visitants podran visitar lliurement i de manera gratuïta els diferents espais del Palau de la Musica Catalana: la Sala de Concerts (platea i segon pis), escenari de grans concerts i esdeveniments; la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, i la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Tal com ja s’ha fet els darrers anys, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català tornarà a oferir visites guiades a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII.

Tallers de cant coral
Donant continuitat a l’èxit de la convocatoria de l’any passat, en total 400 persones participaran en els quatre tallers de cant coral, també gratuïts, conduïts per directors i directores de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, en què al costat de cantaries dels cors de l’Orfeó assajaran i posteriorment actuaran a la Sala de Concerts amb el públic de la Jornada. Una exitosa iniciativa per acostar el cant coral a la ciutadania que ja ha exhaurit les localitats disponibles.

Portes Obertes 2.0
La Jornada de Portes Obertes també tindrà protagonisme a les xarxes socials, on el Palau de la Música Catalana aplega una comunitat de gairebé 33.000 seguidors. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau es convidarà tota la ciutadania a gaudir d’una jornada festiva en companyia de familiars i amics. A més, durant el matí es promourà el concurs fotogràfic de la Jornada “La millor foto” a través de Twitter i Instagram, en què se sortejarà un menú per a dues persones al restaurant Mirador del Palau, per gentilesa de Singularis. Descomptes especials  Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes també s’oferirà un 50% de descompte en la compra d’entrades (tant a Taquilles com a través d’internet) per als següents concerts: Concert d’orgue de Nadal amb Marina Tchebourkina(18/12/2016, 17 h), Variacions Goldberg amb Zhu Xiao-Mei (16/01/2017, 20.30 h), Cantata de Randa amb l’Orfeó Català i Salvador Brotons (28/01/2017, 20.30 h) i Requiem de Duruflé amb l’Orfeó Català i Simon Halsey (05/04/2017, 20.30 h).

Finalment, el Bar del Foyer, el restaurant Mirador i la Botiga del Palau també se sumen a la celebració amb preus especials per esmorzar, fer un vermut i en el menú de migdia, així com en l’oferta de tots els articles de regal amb un 10% de descompte. 

El Palau de la Música Catalana celebra la Jornada de Portes Obertes diumenge 27 de novembre