Portes Obertes 2019

S’ofereixen 500 places en tallers de cant coral, per donar l’oportunitat als ciutadans  d’actuar a la Sala de Concerts

Enguany, la jornada es dedica a Clavé XXI, el Projecte Social del Palau, que a través del cant coral promou la inclusió social d’infants i joves

El proper diumenge 24 de novembre el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional Jornada de Portes Obertes, de 10 a 15 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania –que l’any passat va acollir 10.000 persones– per gaudir de les instal·lacions de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat i de tallers de cant coral. La Jornada se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. Les entrades per a les #PortesObertesPalau es poden adquirir per internet a través del web del Palau o bé presencialment a Taquilles del Palau pel preu simbòlic d’1 euro (entrades aquí), que es destinarà íntegrament a Clavé XXI, el Projecte Social del Palau de la Música Catalana, que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves. Tal com s’ha fet els darrers anys amb gran èxit de convocatòria, s’hi ofereixen tallers de cant coral al públic general, en què els participants tenen l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent.  Es tracta d’una oportunitat per acostar el cant coral a tota la ciutadania. Enguany els tallers seran conduïts per Mariona Fernàndez i Alba Millán, directores de cors de Clavé XXI (inscripció als tallers aquí).

El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren una vegada més les seves portes per apropar la meravellosa arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans, però també per convidar el públic a viure més intensament el Palau per mitjà de la seva activitat principal: el cant coral

En aquesta jornada festiva, durant 5 hores els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis), escenari de grans concerts i esdeveniments; a la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, i a la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. També es podrà visitar el Petit Palau, l’auditori situat a 11 metres de profunditat sota la Plaça del Palau, on es projectarà un audiovisual sobre Clavé XXI. Per la seva banda, la Plaça es convertirà també en un espai musical gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals que cediran un piano per a que tothom pugui convertir-se en intèrpret del Palau per un dia. Finalment, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català oferirà visites guiades a grups reduïts a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII.

 

Portes Obertes 2.0

Donant continuïtat al gran èxit de convocatòria de l’any passat, la Jornada de Portes Obertes també tindrà protagonisme a les xarxes socials. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau es convida a tota la ciutadania i assistents a seguir les activitats a través del Facebook, Twitter i Instagram del Palau de la Música Catalana i a compartir la seva visita.

 A més, durant tot el dia es promourà el Concurs Fotogràfic de la Jornada “la Millor Foto” a través de Twitter i Instagram amb l’etiqueta #PortesObertesPalau. De totes les imatges rebudes durant la jornada, es triarà la millor i el guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones al Cafè del Palau, gentilesa de Balot Restauració.

Descomptes especials #portesobertespalau

Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes d’aquest any també s’oferirà un preu especial de 15 euros en la compra d’entrades a Taquilles per als concerts següents:· 

- Dilluns, 25 de novembre 20 h. Angela Hewitt, piano - Concert italià de Bach

- Dijous, 12 de desembre 20 h. Alisa Weilerstein, violoncel - Suites per a violoncel de Bach

- Dimarts, 17 de desembre 20 h. Jordi Savall & Le Concert des Nations - Oratori de Nadal de Bach (I)

- Dimecres, 18 de desembre 20 h. Jordi Savall & Le Concert des Nations - Oratori de Nadal de Bach (II)

Així mateix, el Cafè del Palau també se suma a la celebració amb preus especials per esmorzar, fer un vermut i en el menú del dinar. I a la Botiga del Palau es podran adquirir articles variats i llibres (i productes tèxtils, 5% de descompte).

 

Sobre Clavé XXI

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa des de 2011 el projecte Clavé XXI, una iniciativa social i educativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social d'infants i joves. 

El Projecte Social i Educatiu, Clavé XXI, ja compta amb 83 formacions corals, amb infants i joves d’entitats socials i nens i nenes d’escoles de primària, majoritàriament del Districte de Ciutat Vella, d’altres barris de la ciutat i també d’altres poblacions de Catalunya que impliquen més de 1.900 cantaires.

El Palau de la Música Catalana celebra la Jornada de Portes Obertes diumenge 24 de novembre