donar sang 2019

El proper dijous 18 de juliol, el Palau de la Música Catalana acollirà una campanya especial de donació de sang de 10 a 19.30 h. La Sala Lluís Millet de l’espai barceloní serà el lloc excepcional per a allotjar les lliteres dels donants, que tindran l’oportunitat de donar sang en un lloc emblemàtic de la ciutat. En cas que ho vulguin, els donants poden reservar ja hora per donar al Palau de la Música Catalana en aquest enllaç.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, la campanya vol ajudar a sumar totes les donacions possibles i contribuir així a mantenir les reserves a l’estiu.

Els donants al Palau de la Música Catalana seran obsequiats amb una invitació i la possibilitat de gaudir d’un 50% en la compra de l’entrada addicional per a un dels quatre concerts de piano del cicle Estiu al Palau del mes d’agost.

Aquest estiu, #GIFvida
La campanya a Palau de la Música Catalana arriba emmarcada en la campanya d’estiu del Banc de Sang, que té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang. L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d’estiu d’enguany. Tant ells com l’equip del Laboratori d’Elaboració de Components Sanguinis, persones d’Atenció al Donant o part de l’equip de comunicació i promoció s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest dels donants, i fer-los somriure. Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang). Tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya “Aquest estiu anima’t a donar sang”.

Baixada de donacions
A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

El Palau de la Música Catalana acull una campanya especial de donació de sang