Orfeó Català

La música escrita per compositors catalans serà la protagonista del concert que tindrà lloc aquest 11 de setembre al Palau de la Música Catalana.

Aquest esdeveniment, que es consolida per retre homenatge als grans músics del nostre país després de la primera edició, l'any passat i en aquest mateix escenari, en què es va commemorar la figura de Joan Manén.

La soprano Marta Mathéu, l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Tarragona Camerata XXI, tots ells sota la batuta del mestre Xavier Puig, participaran en aquest concert que és una iniciativa de la Fundació Mas i Mas juntament amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i amb el recolzament des de la primera edició del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El programa inclourà, a la primera part, obres de tres compositors catalans molt vinculats al Palau recordats aquest 2012 amb motiu de diverses efemèrides: les Quatre petites pastorals de Ricard Lamote de Grignon, una selecció de cançons d'Eduard Toldrà i el Madrigal sobre un tema popular i tres de les Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge.

A la segona part, s'interpretarà el Virolai a la Mare de Déu de Montserrat –amb música de Josep Rodoreda-, una glossa de Joan Manén orquestrada per Xavier Puig sobre la cançó tradicional catalana Muntanyes del Canigó i la fantasia coral-orquestral basada en cançons populars i tradicionals El mirador, de Josep Vila i Casañas.

El concert es tancarà amb la interpretació d'Els segadors, himne nacional de Catalunya.

Degut a la convocatòria de la Manifestació de l'11 de setembre, l'organització ha canviat l'horari d'inici del concert a les 21hores per a facilitar a tothom l'accés al concert. Us agrairem en feu el màxim de difusió.

Les entrades per aquest concert, ja són a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana, a un preu d'entre 15 i 54 euros.

El Palau de la Música Catalana acull per segon any consecutiu el concert de la Diada amb la participació de l'Orfeó Català