El proper divendres, a les 20.30 h, en el marc del cicle Palau 100, Josep Pons, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigirà l’estrena absoluta de Fiat Lux, la darrera creació de Joan Guinjoan. Un poema simfònic d’un sol moviment dedicat precisament a Josep Pons, i que com el títol indica suposa un homenatge a la llum.

L’obra forma part d’una trilogia dedicada a la ciència i encarregada pel doctor Francesc Ferrer. Composta el 2015, Any Internacional de la Llum, està basada en un poema d’Antoni Clapés encomanat pel mateix Guinjoan. Comptar amb aquesta estrena a Palau 100 suposa una satisfacció per al Palau i una oportunitat per apropar la música contemporània i d’un autor tan estimat com Guinjoan, que va ser compositor resident del Palau la temporada 2012-13.

A més de Fiat Lux, l’Orquestra interpretarà el Preludi i el Liebestod de Tristany i Isolda, dos fragments imprescindibles d’una de les òperes més importants de Richard Wagner. Del mateix compositor també s’oferiran moments orquestrals d’El capvespre dels déus, títol que tant l’orquestra com el director van oferir en versió escènica al Liceu amb gran èxit.

Arrodonirà el programa un dels dos concerts que Richard Strauss va dedicar a la trompa. Concretament el segon. Una obra de maduresa per a un instrument al qual Strauss va dedicar gran atenció en la seva producció, i que va escriure durant la Segona Guerra Mundial.

Amb motiu d’aquesta estrena, dimecres, a les 19 h, se celebrarà una sessió corresponent a la sèrie “Diàlegs amb els compositors”, en què Víctor Garcia de Gomar, director artístic adjunt del Palau, presentarà a Joan Guinjoan a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català (entrada lliure, aforament limitat). Així mateix, divendres, a les 19.30 h, Pere Andreu Jariod, divulgador musical, impartirà una conferència al voltant del concert en una nova sessió de “Parlem de música” corresponent a Palau 100.

El Palau de la Música Catalana acull l’estrena de Fiat Lux de Joan Guinjoan, sota la direcció de Josep Pons, divendres al cicle Palau 100