THE CIRCA ENSEMBLE-En Masse (c)David Kelly

Circ, música i moviment al servei de composicions d’Stravinsky, Schubert i Klara Lewis

Demà dimarts i dimecres, 23 i 24 de juliol de 2019, el Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 20 h), en col·laboració amb el GREC Festival de Barcelona, presenta l’espectacle de dansa acrobàtica En Masse, de la companyia australiana de circ contemporani Circa Contemporary Circus, que dirigeix Yaron Lifschitz.

En Masse és un espectacle trepidant, un passeig salvatge i tendre a través de dues visions extremes de la humanitat per mitjà de la dansa acrobàtica, des del llenguatge del circ, i que s’apropa a La consagració de la primavera d’Igor Stravivsky, els lieds dels cicles Viatge d’hivern i El cant del cigne de Franz Schubert i composicions de Klara Lewis.

Sota la direcció visionària de Yaron Lifschitz, els deu acròbates que hi intervenen estaran acompanyats per dos pianistes, Jordi Masó i Miquel Villalba, i el tenor Hans Jorg Mammel, que presentaran la veu de l’esperit i humana de les passions i les emocions. Els membres del Circa mostren els seus cossos poderosos, dels quals emanaran explosions electrificants de fisicitat i poder. En Masse, que es va estrenar el 19 de setembre de 2018 a Brisbane, s’estructura en dues parts: “Endings” (Finals), amb la música de Schubert i Lewis, i “Beginnings” (Inicis), amb la música d’Stravinsky. Anteriorment la companyia australiana va presentar a Barcelona el seu espectacle Opus al Festival Grec el 2013 i al Teatre Lliure el 2018.

Circa Contemporary Circus és una de les companyies d’arts escèniques més importants del món. Amb seu a Brisbane (Austràlia), des del 2004 recorre el món i acumula actuacions a quaranta països i davant més d’un milió de persones. Les obres del Circa han estat lloades amb ovacions del públic dempeus, crítiques excel·lents i entrades esgotades als sis continents. Circa disposa d’un conjunt d’artistes de circ multidisciplinaris excepcionals, amb presència habitual als principals festivals i sales de Nova York, Londres, Berlín i Mont-real i amb temporades a la Brooklyn Academy of Music, The Barbican Centre, Les Nuits de Fourvière, Chamäleon Theatre i els principals festivals australians.

Yaron Lifschitz, director artístic i director general del Circa, ha dirigit més d’una seixantena de produccions d’òpera, teatre i circ. El seu treball ha estat vist en més de quaranta països d’arreu del món per més d’un milió de persones i ha guanyat nombrosos premis, incloent-hi sis premis Helpmann (els premis d’arts escèniques més importants d’Austràlia) i l’Australia Council Theatre Award. Les seves produccions s’han presentat en grans festivals i sales de tot el món i en tots els principals festivals australians. El seu treball cinematogràfic també va ser seleccionat als festivals de Berlín i Melbourne.

El Palau de la Música Catalana acull ‘En Masse’, l’espectacle de dansa acrobàtica del Circa Contemporary Circus, en col·laboració amb el Festival Grec