20220113-recital-poetic

Aquesta proposta està emmarcada dins de L’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats complementàries als concerts del Palau

El proper diumenge, 1 de maig, a les 18 h, tindrà lloc el recital poètic amb el títol Llegats vivents a la Sala de Concerts del Palau de la Música CatalanaL’esdeveniment serà conduit per Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, poetes convidats de la temporada del Palau i comptarà amb la presència i lectura de poemes propis de Rosina Ballester, Enric Casasses, Narcís Comadira, Joan Navarro, Teresa Pascual, Marta Pessarrodona, Jaume Pont, Antònia Vicens i Antoni Vidal Ferrando. Nou veus indiscutibles de la llengua catalana, amb diferents accents que representen la riquesa de la nostra llengua, autèntics llegats vivents de la modernitat i un exemple de creació i dedicació vitals. L’esdeveniment serà arrodonit amb la presència musical de Bernat Català que interpretarà una selecció dels Lieder ohne Worte de Mendelssohn. El recital havia d’haver-se celebrat el 13 de gener de 2022, però va haver de posposar-se a causa de la crisi sanitària.

És doncs una molt bona notícia que es recuperi aquest acte, que és un homenatge a tots aquests noms del panorama poètic català, a la seva qualitat, sensibilitat i saviesa. També és una reivindicació i defensa de la nostra tradició, que al llarg de la història ha unit el Palau amb la poesia. I és que l’edifici modernista ha arribat a ser seu dels Jocs Florals, i també acull anualment la Nit de la Poesia del Festival Internacional de Poesia. D’altra banda, el mateix Cant de la Senyera, himne de l’Orfeó Català, amb música de Lluís Millet, es basa en un poema de Joan Maragall. Finalment, des de fa uns anys el Palau va inaugurar la figura del poeta convidat, tot reforçant el vincle de la música amb l’art d’escriure.

Aquest és un dels esdeveniments estrella de L’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats complementàries que ens apropen a la programació musical del Palau, a la seva arquitectura i a la seva història des de disciplines i formats diferents. Amb més de trenta activitats fins al final de temporada, trobem propostes molt variades com conferències divulgatives, tallers, accions performàtiques, recitals, experimentació i, fins i tot, jocs dins i fora del recinte modernista.

El Palau de la Música Catalana acull el proper diumenge un recital poètic conduït per Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda amb nou veus indiscutibles de la poesia dels Països Catalans