GUINOVART, Albert (c)Igor Studio

El proper diumenge, 8 de maig, a les 17 h, el Palau de la Música Catalana acollirà l’estrena a Barcelona d’El Messies d’Albert Guinovart, una obra encàrrec amb textos del director de teatre i lletrista David Pintó, que es va estrenar el passat 24 d’abril a Granollers per celebrar el 145è aniversari de la fundació de la Societat Coral Amics de la Unió. El concert es repetirà el proper 5 de juny al Teatre Kursaal de Manresa. Un Messies contemporani per a un gran aniversari que comptarà amb la participació de totes les formacions vocals i instrumentals residents al Teatre Auditori de Granollers (Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, Cor Jove Amics de la Unió, Cor de Cambra de Granollers i Orquestra de Cambra de Granollers) amb Marta Mathéu i Toni Marsol com a solistes, sota la direcció de Josep Vila Jover.

El Messies de Guinovart se’ns presenta com una creació moderna que vol transmetre un missatge d’esperança en els temps convulsos que ens toquen viure. Perquè tot i trobar-se, en esperit, proper a l’obra de G. F. Händel, aquest Messies no ens parla del Redemptor del món (encara que a la lletra s’hi reconeixen petits i subtils homenatges), sinó que transforma aquesta figura en un sentiment d’esperança del canvi i d’optimisme de cara al futur tan estrany que tenim davant nostre”, segons el que explica Ana Maria Dávila en el programa de mà del concert.

“Estructuralment, l’obra s’organitza en quinze escenes o cançons, interpretades per soprano, baríton, cor infantil, cor mixt i orquestra de cambra, efectius als quals s’afegeix el mateix compositor al piano. Concebuda per al lluïment de les masses corals i esquitxada per més d’una referència sonora a l’univers barroc de Händel, però sobretot amb una clara vocació popular, la partitura de Guinovart ens transporta per tota mena d’emocions al llarg dels seus setanta cinc minuts de durada”.

Pocs creadors han sabut connectar d’una manera tan directa amb el públic com el pianista i compositor Albert Guinovart (Barcelona, 1962). Autor d’una vastíssima obra que inclou òperes, ballets, música orquestral i de cambra, bandes sonores i musicals, i dins la qual s’inclouen també un Rèquiem, un Te Deum i un Glòria, Guinovart ens presenta ara aquesta nova pàgina coral, creada per celebrar un gran aniversari.

(fotografia d’Albert Guinovart ©Igor Studio)

El Palau acull l’estrena a Barcelona d’'El Messies' d’Albert Guinovart, per celebrar el 145è aniversari de la Societat Coral Amics de la Unió