El proper dilluns, 22 d’agost (Sala de Concerts, 21 h), el Nexus Piano Duo, una de les formacions més actives i reclamades de la música de cambra actual, protagonitzarà el tercer recital pianístic del cicle Estiu al Palau, coproduït amb el San Miguel Mas i Mas Festival. Format per Joan Miquel Hernández i Mireia Fornells, les seves interpretacions, considerades vibrants i d’un pianisme exquisit, han tingut un gran èxit de públic i de crítica. Al Palau de la Música Catalana, el duo oferirà un programa amb obres d’autors catalans i de Manuel de Falla.

El concert començarà amb l’obra En la aldea d’Enric Granados, amb motiu del centenari de la mort del compositor lleidatà,seguida de Navarra d’Isaac Albéniz (en una transcripció per a dos pianos de Frank Marshall) i Tres divertiments de Xavier Montsalvatge. La segona part s’iniciarà amb una selecció de la Suite española, op. 47 d’Albéniz i continuarà amb Barcelona blues de Montsalvatge. El tram final del recital serà dedicat a Manuel de Falla, de qui el duo interpretarà “Danza española 1” i “Danza española 2” de La vida breve (en una transcripció de Gustave Samazeuilh) i “Danza ritual del fuego” d’El amor brujo (en una transcripció de Mario Braggio).

Joan Miquel Hernández i Mireia Fornells formen el Nexus Piano Duo des de fa més d’una dècada. Amb la idea de “quatre mans i un sol esperit”, la formació ha ofert nombrosos recitals a les més importants sales del país i arreu de l’Estat, ha estat guardonada en els més destacats concursos estatals i internacionals, i acaba d’enregistrar el CD Mediterrànies, amb la integral de l’obra per a piano de la compositora Mercè Torrents; així mateix, està enregistrant un altre CD al voltant de la música d’Enric Granados.

El Nexus Piano Duo interpreta Granados, Albéniz, Montsalvatge i Falla al cicle Estiu al Palau