El proper dimecres, 25 de gener, el jove llaütista Thomas Dunford, considerat “l’Eric Clapton del llaüt” per la «BBC Magazine», oferirà al Petit Palau el primer dels quatre recitals previstos els propers quatre anys al Palau de la Música Catalana. Un projecte de llarg recorregut en què aquest reconegut artista oferirà la integral de la música per a llaüt de Johann Sebastian Bach, a més de transcripcions per a llaüt fetes pel mateix compositor i altres transcripcions posteriors de peces del Kantor de Leipzig.

El concert, que pertany al cicle Palau Bach, començarà amb la Suite en Sol menor, BWV 995, adaptació de Bach de la Suite en Do menor, BWV 1011 per a violoncel sol. Tot seguit s’oferirà una transcripció de la Suite en Sol major, BWV 1007, la primera de la sèrie de les apreciades suites per a violoncel que Pau Casals redescobrí al món. Clourà el concert la transcripció de la Chaconne en Re menor, BWV 1004, un dels monuments més imponents de tota la producció bachiana.

Aquesta cita suposa tota una oportunitat per descobrir aquest jove músic nascut l’any 1988 que es presenta per primer cop en solitari al Palau. Dunford és col·laborador habitual de Les Arts Florissants, Les Musiciens du Louvre, The English Concert, entre altres prestigioses formacions. El seu segon enregistrament amb la mezzosoprano Anna Reinhold, Labirinto d’amore, va rebre un Choc de la revista Classica.

El llaütista Thomas Dunford interpreta Bach al Petit Palau en el primer dels quatre recitals que oferirà al Palau en quatre temporades