El concert de cloenda del cicle i la cerimònia de lliurament de premis se celebrà el proper dimecres, 30 de novembre

Ja és oberta la convocatòria 2017 del cicle El Primer Palau

  • Kebyart Ensemble

    Kebyart Ensemble

El quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton, ha estat el guanyador del Premi El Primer Palau 2016, dotat amb 5.000 euros, segons el veredicte del jurat d’aquesta vint-i-unena edició, format per Manel Valdivieso, director d’orquestra; Josep Fuster, clarinet; Enrique Bagaría, pianista; Àlex Robles Fitó, coordinador de Catalunya Música, i Mercedes Conde Pons, coordinadora del cicle El Primer Palau. D’aquest quartet, que va debutar al Palau en el quart concert del cicle, el dia 3 de novembre, el jurat ha destacat l’atractiu de la formació i el programa presentat, la capacitat de treball i de progressió musical en el futur i l’entusiasme i comunicació musical dels seus integrants.

El jurat també ha decidit concedir dos accèssits, dotats amb 1.250 euros cadascun: al contrabaixista Joaquín Arrabal, per aconseguir extreure un magnífic so d’un instrument poc habitual en l’àmbit solista i pel seu enorme talent musical, i al pianista Daahoud Salim, tot destacant-ne la personalitat artística i l’esperit lliure, sumats a una molt bona tècnica pianística.

Per la seva banda, el jurat de la crítica, format pels crítics musicals Josep Barcons, Xavier Chavarria, Javier Pérez Senz, Jorge de Persia i Xavier Pujol, ha atorgat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros (destinats a comprar material musical), a l’arpista Esther Piñol, d’impecables prestacions musicals.

Addicionalment, el premi que atorga per cinquè any consecutiu Catalunya Música ha estat concedit també al Kebyart Ensemble. El guardó consisteix en la promoció internacional de l’intèrpret a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. Així mateix, el quartet ha guanyat el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d’obra d’autor català, que consisteix en la participació en el cicle Xarxa de Músiques.

Concert de cloenda i lliurament de premis
La cerimònia de lliurament de premis i diplomes, presentada pel periodista i divulgador cultural Albert Beorlegui, tindrà lloc dimecres, 30 de novembre, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana (20.30 h). Tot seguit, el concert serà protagonitzat pel Trio Vasnier, guanyador del Premi El Primer Palau 2015. La formació, constituïda per Pedro López (flauta), Carmen Alcántara (arpa) i Samuel Espinosa (viola), interpretarà obres de Th. Dubois, J. L. Turina, A. Jolivet, S. Brotons i M. Ravel.

El cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i amb el patrocini de Mitsubishi Electric Aire Acondicionado, s’ha confirmat com una de les plataformes de suport als joves músics. La iniciativa té com a finalitat donar l’oportunitat als joves intèrprets de música clàssica de debutar en el marc prestigiós de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.

Oberta la convocatòria d’El Primer Palau 2017
La convocatòria per participar en el cicle El Primer Palau 2017 ja és oberta. El termini per presentar candidatures acaba el 13 de gener de 2017. Com és habitual, la convocatòria s’adreça a instrumentistes de corda, teclat, vent o percussió, cantants, duos amb piano i grups de música de cambra constituïts, de nivell superior o graduats. Els sol·licitants hauran de ser de nacionalitat espanyola o residents a l’Estat espanyol, nascuts a partir de l’any 1990, en el cas dels instrumentistes, o a partir de l’any 1987, en el cas dels cantants. Podeu consultar les bases aquí.

El Kebyart Ensemble guanya el Premi El Primer Palau 2016