THE HANFRIS QUARTET (c)Hans Martens

Dimecres que ve, 24 de febrer de 2021 (Sala de Concerts, 19 h), el quartet vocal català d’estil barbershop The Hanfris Quartet, guanyador de quatre medalles d’or en el concurs nacional de quartets de barbershop, debutarà al Palau en el marc del cicle Tardes al Palau amb l’estrena de l’espectacle Hanfris10, de celebració del seu desè aniversari. Amb un repertori que abasta diversos gèneres, des d’estàndards de jazz i versions de música clàssica fins a èxits del pop més actual, la seva qualitat interpretativa i tècnica, combinada amb una calidesa vocal molt particular, tocs d’humor i una gran connexió amb el públic, fan de The Hanfris Quartet un dels quartets vocals de referència europeus de música barbershop. El quartet compta amb la direcció escènica d’Abel Coll.

Amb Hanfris10, el grup, format per Jordi Forcadell (tenor), Juan Bertrand (baríton), Gener Salicrú (baríton) i Adrià Sivilla (baix), rememorarà els millors moments d’aquests anys d’activitat amb un repertori variat i renovat amb nous arranjaments vocals. Al Palau es podran sentir, entre d’altres, peces de Queen, Nina Simone, Rosalía, The Platters, Eric Clapton, Elvis Presley, Ortega Monasterio o el tema de la sèrie de TV dels anys setanta The Partridge family (coneguda a Espanya com Mamá y sus increíbles hijos), My funny Valentine (del musical Babes in arms de Richard Rodgers i Lorenz Hart) i el tema house Titanium de David Guetta, per acabar amb la proposta Rumb a la rumba. Un concert, corresponent al cicle Tardes al Palau, en què el públic gaudirà d’aquest estil musical vocal a cappella molt popular als Estats Units als anys quaranta del segle XX, interpretat precisament a les barberies.

El grup vocal masculí The Hanfris Quartet es va formar el 2009 a Barcelona. Amb més de deu anys de trajectòria, té un palmarès que inclou quatre medalles d’or (2011, 2014, 2016 i 2018) i dues de plata (2010 i 2013) del Campionat d’Espanya de Quartets Barbershop, i el quart lloc del Campionat Europeu de Quartets Barbershop del 2017. El 2015 va ser el primer quartet del sud d’Europa a participar en uns campionats internacionals d’aquest estil musical que organitza la Barbershop Harmony Society (BHS) a Pittsburgh, fet que van repetir el 2017 a Las Vegas, ambdós als Estats Units. Ha publicat dos treballs discogràfics, InterRail (Temps Record, 2014) i OnAir (Producciones Silvestres, 2017).

Per la seva banda, Abel Coll, director d’escena, escenògraf i il·luminador, es va formar al Col·legi de Teatre de Barcelona entre els anys 1999 i 2003. Va debutar al món teatral com a actor, posteriorment va crear espectacles propis com a director escènic i escenògraf i va dirigir diverses obres de teatre, estrenades a Barcelona. El 2013 va fer un gir professional cap a l’escena musical del país i començà a dirigir festivals de música de petit format. Recentment s’ha especialitzat en l’àmbit escènic musical treballant amb grups d’estils molt diversos, com Lax’n’Busto, Tribade, Valira, Joina, Xeic, La Folie i Sandra Bautista.

El grup de barbershop The Hanfris Quartet debuta al Palau amb l’estrena de l’espectacle Hanfris10 per celebrar el seu desè aniversari