El proper dimarts, 27 d’octubre, el grup instrumental BCN216, liderat per David Albet, oferirà al Petit Palau (20.30 h), cicle Intèrprets Catalans, un concert monogràfic amb sis obres de cambra d’Hèctor Parra, compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada. El nou monogràfic arriba després de la reeixida interpretació de la integral de l’obra de piano de Parra de mans del pianista José Menor, que va ser acollida amb gran entusiasme pel públic i la crítica.

Es tracta d’una oportunitat per apropar a l’audiència l’obra cambrística de Parra amb l’String Trio, peça inspirada en el treball amb la física Lisa Randall; Cos de matèria-Antoni Tàpies in memoriam, obra emmarcada en un projecte a llarg termini –en què Parra encara es troba immers– de composició de set obres en set anys com a homenatge a creadors plàstics; i Vers le blanc, inspirada en Carícies cap al blanc, que pren com a model el procés de creació pictòrica de Gerhard Richter.

BCN216 també interpretarà L’aube assaillie, una recerca de la distorsió a partir de la música i de la dansa, ja que l’obra és fruit del contacte amb joves ballarins i músics francesos; l’Andante sospeso, per a flauta i piano; i, finalment, Abîme-Antigone IV, una de les primeres obres del catàleg del compositor, que tanca un cicle inspirat en la tragèdia de Sòfocles.

Amb més de trenta anys d’activitat ininterrompuda, el grup instrumental BCN216 va sorgir de la iniciativa conjunta del compositor i director d’orquestra Ernest Martínez-Izquierdo i del flautista David Albet, director artístic del conjunt. Considerat grup de referència obligada del panorama musical a l’Estat espanyol, la formació dedica la seva tasca a la normalització i difusió del repertori contemporani i està oberta a tot tipus de propostes, estímuls i novetats. 

El grup BCN216 dedica un monogràfic a Hèctor Parra, compositor convidat del Palau aquesta temporada