Alard està interpretant la integral de l’obra per a clavecí sol de Bach en cinc temporades consecutives, convidat pel Palau de la Música Catalana

Els propers dilluns i dimarts, al Petit Palau, el genial clavicembalista francès Benjamin Alard interpretarà una àmplia selecció dels llibres primer i segon d’El clavecí ben temperat de Johann Sebastian Bach, una obra mestra que posa en pràctica i explota fins al límit tots els coneixements de l’època.

Alard, hereu i deixeble del gran Gustav Leonhardt, oferirà dilluns 31 de març, 17 dels 24 Preludis i fugues del llibre I; i l’endemà dimarts, 1 d’abril, una selecció de 16 dels 24 Preludis i fugues del llibre II. El Petit Palau acollirà aquest intèrpret amb una original disposició de la sala amb l’objectiu d’apropar l’intèrpret al públic. Així, es buidarà la platea per col·locar el clavecí en aquest espai i les butaques del públic formaran una circumferència al voltant de l’artista, situat al centre. Un repte que posarà a prova musicalment i tècnicament un intèrpret que ha estat convidat pel Palau de la Música Catalana per oferir en 10 recitals la integral de música per a teclat sol de Bach en un total de cinc anys consecutius.

Aquest jove artista, d’enorme talent i una tècnica depurada, ja va oferir la temporada passada dos recitals a l’església de Santa Anna, en què va interpretar obres tan destacades com el Concerto italiano i l’Ouverture française. Pel que fa a l’any vinent, tocarà obresde joventut i didàctiques(tocates, invencions, simfonies i capriccio); el 2016 seran les Variacions Goldberg i altres variacions, partites, suites i cànons; mentre que el 2017 clourà el cicle amb L’art de la fuga i suites i extractes de l’Ofrena musical.

Alard, nascut l’any 1985 a Rouen, és organista titular de l’església Sauint-Louis-en-l’Île i un dels intèrprets de referència actuals, caracteritzat per unes interpretacions personals que es mouen entre la simplicitat, la fidelitat a la partitura, l’originalitat i la modèstia respecte del virtuosisme.

 

El genial Benjamin Alard interpretarà El clavecí ben temperat de Bach dilluns i dimarts al Petit Palau