BAGARIA, Enrique i UTURRIAGAGOITIA, Aitzol

Demà dimarts, 23 de novembre (Petit Palau, 20 h), el duo format pel pianista català Enrique Bagaría i el violinista basc Aitzol Iturriagagoitia oferirà un nou concert del cicle Petit Palau Cambra amb obres de Beethoven, Cervelló i Strauss. Bagaría, artista admirat per la crítica i estimat pel públic i que va ser premiat a El Primer Palau i guanyador del Concurs de Piano Maria Canals l’any 2006, i Iturriagagoitia, artista format a l’Escuela Reina Sofía i posteriorment a Leipzig, Stuttgart i Hannover, formen duo des del 2019 i ja han publicat dos treballs discogràfics.

Al concert al Petit Palau s’uneixen per interpretar un programa que conjuga el repertori plenament romàntic de cambra, representat per la Sonata de Beethoven, amb les darreres mostres d’aquest estil, ja endinsat al segle XX, que representa la Sonata de Richard Strauss. Enmig, l’obra del violinista i compositor català Jordi Cervelló és una gran mostra del seu catàleg, en què abunda el protagonisme del violí i que reclama un gran virtuosisme interpretatiu.

Obrirà el concert la Sonata per a violí i piano núm. 6, en La major, op. 30/1 de Beethoven, sisena de les seves deu Sonates, en la qual “trobem la inventiva musical” del compositor “amb un tema principal que estableix un joc melòdic i rítmic d’una gran agilitat amb el segon motiu d’aquest primer moviment”, explica la periodista musical Mònica Pagès al programa de mà del concert. I després s’interpretarà l’obra Duo-Sonata, escrita el 2010 pel català Jordi Cervelló, “compositor de referència pel que fa al tractament de la corda”. El duo finalitzarà el concert amb la Sonata per a violí i piano en Mi bemoll major, op. 18 de Richard Strauss, composta quan tenia 23 anys i que “conté un teixit musical força dens i una brillantor molt refinada”; Bagaría i Iturriagagoitia van incloure aquesta obra en el seu primer enregistrament conjunt fa un parell d’anys per al segell Eudora.

El duo format per Enrique Bagaría i Aitzol Iturriagagoitia actua demà al Petit Palau amb Beethoven, Cervelló i Strauss