Després del concert de cambra de la temporada passada, amb enorme èxit tant del públic, que va exhaurir les localitats, com de la crítica, el Palau de la Música Catalana torna a convidar la parella d’artistes llegendaris Martha Argerich i Gidon Kremer, que actuaran al Palau el proper dijous 16 d’octubre, a les 20.30 h.

Acompanyats aquesta vegada per la Kremerata Baltica, una formació fundada l’any 1997 pel mateix Kremer i guanyadora d’un premi Grammy, aquestes dues personalitats aclamades individualment i amb 30 anys d’estreta relació artística es posen al servei de la música en una gira excepcional amb actuacions a Vílnius (Lituània), Cesis (Letònia), Munic, Barcelona, Torí i Milà.

Els destacats intèrprets oferiran en aquesta gira la transcripció del Concert en Do major per a flauta i arpa de Mozart en la versió per a violí, piano i cordes del compositor rus Victor Kissine. Es tracta d’un dels dos únics concerts dobles del geni austríac, en què els instruments solistes dialoguen de manera amable i delicada. Kremer i Argerich compartiran escenari també en el Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Beethoven, una peça de joventut que presenta una forta inspiració mozartiana.

La Kremerata Baltica i Kremer ens traslladaran a la primera etapa del jove Beethoven amb la versió de Victor Kissine per a violí i cordes del Rondo a capriccio, original per a piano del compositor de Bonn; i també interpretaran el Divertimento per a orquestra de corda de Béla Bartók (1939), una obra de factura exquisida i sonoritat atmosfèrica amb què Bartók proposa un últim alè d’optimisme a una Europa que vivia aleshores un moment angoixant i convuls. “Encara un instant de felicitat”, deia el compositor en referir-se a l’obra.

El duet llegendari format per Martha Argerich i Gidon Kremer torna al Palau, després de l’èxit rotund del seu darrer concert