Dijous vinent, 28 de novembre de 2013, a les 20.30 h,  Palau 100 presentarà per primera vegada  en aquest cicle el violinista Gidon Kremer i la pianista Martha Argerich. Aquestes dues grans personalitats mundials, aclamades individualment, protagonitzaran un esdeveniment musical que ha exhaurit les localitats.

Es tracta del concert de cambra en què Kremer i Argerich oferiran plegats les Sonates en Sol major per a violí i piano núm. 8 i núm. 10 de Ludwig van Beethoven (1770-1827). També interpretaran la Sonata núm. 5 per a violí i piano de Mieczyslaw Weinberg (1919-1996),  un compositor que en paraules del mateix Kremer "s'ha de catalogar  com un dels compositors més importants de Rússia del segle XX al costat d'Stravinsky, Prokófiev, Xostakóvitx i Schnittke".

Kremer interpretarà en solitari la Sonata núm. 3 del mateix compositor rus, "una de les obres més difícils que he conquerit els últims anys", tal com explica Kremer, alhora que assenyala que "la força d'atracció de la partitura era tan gran que, tot i el seu grau de dificultat, durant diversos mesos m'he dedicat gairebé cada dia a aquesta feina". Ambdós artistes també actuaran el proper dissabte, 30 de novembre, a l'Auditorio Nacional de Madrid amb el mateix programa presentat al Palau.

La propera cita de Palau 100 serà el 3 de desembre amb l'òpera de Mozart Le nozze di Figaro en versió de concert a càrrec del director belga René Jacobs. La temporada passada Jacobs va dirigir la versió de concert de La flauta màgica i enguany continua l'encàrrec d'oferir, durant quatre temporades consecutives, quatre òperes fonamentals de Mozart al Palau. El projecte es completarà la temporada 2014-15 amb Così fan tutte i la temporada 2015-16 amb Don Giovanni.

El duet estel·lar format per Martha Argerich i Gidon Kremer arriba dijous a Palau 100 amb les localitats exhaurides