CUARTETO QUIROGA (c)Josep Molina

El proper dimecres, 8 d’octubre de 2014, a les 20:30 h, comença el cicle Palau 100 Cambra amb l’actuació del Cuarteto Quiroga, que torna al Palau en un dels millors moments de la seva carrera. Considerat un dels grups més singulars de la nova generació europea i reconegut internacionalment per les seves interpretacions audaces i renovadores, la formació interpretarà dues obres majúscules del període classicista: el Quartet núm. 3, op. 20 de Franz Joseph Haydn i el Quartet Dissonàncies de Wolfgang Amadeus Mozart al costat de dues peces dels compositors residents de la temporada del Palau, Arvo Pärt i Bernat Vivancos.

El concert s’iniciarà amb el reconegut tercer quartet dels Sis quartets de corda, op. 20 de Haydn. Un compositor que és considerat el creador del quartet de corda i descobridor d’un nou llenguatge que ha esdevingut clàssic. Tot seguit s’interpretarà l’obra de joventut de Vivancos Sis cançons mallorquines per a veu i quartet de corda, amb la participació de la veu de Gemma Humet i amb què el compositor convida el públic a submergir-se en un univers popular.

Ja en la segona part s’oferirà l’espiritual Fratres d’Arvo Pärt, que consta d’un grup de nou seqüències d’acords que flueixen en una aparent estructura metòdica però que progressa cercant nous espais harmònics. I clourà el concert el famós quartet Dissonàncies de Mozart, que tanca una sèrie de sis quartets que el geni de Salzburg va dedicar a Haydn i que mostren l’admiració que Mozart sentia pel seu mestre. 

El Cuarteto Quiroga torna al Palau amb un programa centrat en Mozart i Haydn al costat de Pärt i Vivancos