El proper diumenge, 29 de maig, a les 18 h, el Palau de la Música Catalana acull en el marc del Cicle Coral Orfeó Català el concert del Cor Simfònic Femení de Catalunya i l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras (OAJC), dirigits per Xavier Pastrana, titular de l’orquestra. L’actuació suposa la presentació del cor a la sala modernista, una formació que reuneix tres formacions corals femenines: Cor de Noies de l’Orfeó Català, el Cor Aglepta i el Cor Femení Voxalba, i també les dones del cor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. El Cor Simfònic Femení de Catalunya va ser creat per iniciativa de l’OAJC i el Cor de Noies de l’Orfeó Català, amb la voluntat de comptar amb un cor de veus femenines que pugui afrontar obres simfòniques que exigeixin una gran massa coral. 

L’orquestra obrirà el concert amb Three divertimenti de Benjamin Britten. Tot seguit, cor i orquestra oferiran l’Ave Maria de Johannes Brahms i el Psalm 23 de Franz Schubert amb orquestració de Xavier Pastrana.

A la segona part s’oferirà Folk songs for the four seasons de Vaughan Williams, una peça encarregada al compositor per la Federació Nacional d’Instituts de Dones del Regne Unit per celebrar el seu primer festival de cant l’any 1950 i que requereix un gran cor femení.

L’obra es divideix en un pròleg i quatre parts, corresponents a les estacions de l’any. Després del pròleg, la cantata s’articula en catorze moviments, tots basats en tonades populars agrupades segons l’estació. Començant per la primavera i acabant en un nadalenc hivern, Vaughan Williams hi desenvolupa tota la seva capacitat expressiva mitjançant una brillant orquestració i una senzilla però efectiva escriptura vocal.

El Cor Simfònic Femení de Catalunya interpreta Folk songs for the four seasons de Vaughan Williams al Palau de la Música Catalana