Cor Jove Nacional de Catalunya

Aquest dijous, 7 de gener, a les 20 h, el Cor Jove Nacional de Catalunya debutarà al Palau de la Música Catalana amb un concert que també suposa el concert de comiat de l’edició 2019 de la formació. El programa proposa un segle de producció coral catalana, des de Ricard Lamote de Grignon (1899-1962) fins a Joan Magrané (1988). “Amb la tria d’obres que us oferirem al Palau es poden veure algunes de les característiques i l’evolució de la música coral catalana dels últims cent anys”, explica Mireia Barrera, directora del concert.

Dels vuit compositors catalans programats, la meitat són nascuts al tombant de segle o a principis del nou-cents: Ricard Lamote de Grignon, Joaquim Homs, Joaquim Serra i Manuel Oltra. Per la seva part, Mariona Vila, Josep Vila i Casañas, Bernat Vivancos i Joan Magrané, nascuts a la segona meitat del segle i plenament actius i interpretats als nostres escenaris, contribueixen a ampliar el repertori coral català amb una nova mirada. Cal destacar que l’obra Come fontana piena de Magrané, va guanyar la primera edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català l’any 2016.

El concert estava programat per al 13 de març de 2019, a L’Auditori, però l’arribada de la pandèmia va obligar a cancel·lar-lo just el dia abans, després de diversos dies d’assaig i amb tot preparat. Ja al 2021, el CJNC19 tindrà finalment l’oportunitat d’acomiadar-se damunt l’escenari amb un concert que molt probablement tindrà de públic alguns dels integrants del CJNC20, que va arrencar aquest estiu passat. Es tracta, doncs, d’una convivència de dues edicions del Cor Jove Nacional de Catalunya, totalment inèdita, que fa d’aquest concert una cita encara més especial.

Sobre el Cor Jove Nacional de Catalunya

El Cor Jove Nacional de Catalunya està format per 32 cantaires de 18 a 28 anys seleccionats anualment després d’un procés d’audicions arreu del país, que es renoven cada any per oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents. La direcció artística és sempre a càrrec de dos directors de màxim prestigi, un de català i un d’internacional. Una parella artística que canvia cada any per oferir als cantaires propostes diferents i de màxima qualitat. El Cor Jove Nacional de Catalunya 2019 ha treballat sota la direcció de Mireia Barrera i Catherine Simonpietri.

El Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya que rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Va néixer el 2013 per oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals, i pretén ser una eina d’Estat a l’estil dels cors joves nacionals de la majoria dels països europeus. A més, és ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres.

 

El Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Mireia Barrera, debuta al Palau el proper dijous amb un recorregut per cent anys de la música coral catalana