El proper dimarts, 19 de juliol (21 h, Cicle Coral Orfeó Català), el Cor Jove i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català tancaran la seva temporada al Palau de la Música Catalana amb la coneguda cantata Carmina Burana de Carl Orff. El concert, dirigit pel titular del Cor Jove, Esteve Nabona, presentarà la versió per a dos pianos i percussió de l’obra d’Orff amb la participació del conjunt Percussions de Barcelona i dels pianistes Josep Buforn i Josep Surinyac. Hi actuaran com a solistes vocals, la soprano Marta García Cadena, el tenor Beñat Egiarte i el baríton Josep-Ramon Olivé.

Aquesta obra clàssica del segle XX va esdevenir un èxit rotund des del mateix dia de la seva estrena a Frankfurt el 8 de juny de 1937. Es tracta d’una peça erudita, capaç d’assolir la simbiosi perfecta entre poesia medieval i música vocal i instrumental del segle XX. El compositor alemany va musicar vint-i-cinc poemes que canten l’amor, la fortuna, la natura, la beguda... i que formen part d’una col·lecció única del segle XIII de poesia profana en llatí medieval, antic alemany i francès, procedent del monestir benedictí de Beuern (Baviera, Alemanya).

El Cor Jove de l’Orfeó Català tornarà a interpretar aquesta obra el 21 de juliol al Pedra Viva-Festival d’Estiu a Líthica, a les Pedreres de s’Hostal de Ciutadella (Menorca). 

El Cor Jove i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català tanquen la seva temporada al Palau amb Carmina Burana de Carl Orf