El Cor Jove de l’Orfeó Català acaba de publicar el CD Musicals!, que recull escenes corals i les cançons més conegudes dels musicals d’Albert Guinovart, com Gaudí, La vampira del Raval, Flor de Nit, Paradís i Mar i cel. Unes obres que van ser enregistrades en directe durant el concert que el Cor Jove va fer al Palau de la Música Catalana la temporada 2014-15 amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, Albert Guinovart al piano, solistes del mateix Cor i dirigit per Esteve Nabona, titular del Cor Jove.

“La selecció musical d’aquest CD ha estat feta amb molta cura”, tal com explica Esteve Nabona, que sosté que “vam estar d’acord a incloure fragments de musicals menys populars, com La vampira del Raval o Paradís, que no hi podien faltar. El resultat és una bona mostra de l’«univers Guinovart» en la seva faceta de composicions per al teatre musical”.

El llançament del CD suposa una mostra de l’aposta per la música i els músics del nostre país i coincideix amb el fet que Albert Guinovart és el compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada. Tant el Palau de la Música Catalana com el Cor Jove de l’Orfeó Català tenen una relació molt especial amb aquest pianista i compositor, uns lligams que s’han intensificat recentment amb l’exitosa estrena del seu Requiem en una gira per Mallorca, Girona i el Palau de la Música Catalana a final del mes de gener.

Musicals! és el segon volum de la col·lecció “Palau Records”, que edita el mateix Palau de la Música Catalana. Una col·lecció de discos que vol posar en valor els cors de l’Orfeó Català i deixar testimoni de les seves actuacions. El primer CD de la col·lecció va ser Nadales del Concert de Sant Esteve.

El Cor Jove de l’Orfeó Català publica el CD Musicals! amb obres d’Albert Guinovart