El Cor Jove de l’Orfeó Català oferirà aquest diumenge, 19 de juliol, a la Sala de Concerts del Palau de la Música (18 h), el Magnificat, BWV 243 de J. S. Bach, una de les grans obres del repertori coral universal, a més de tres obres de Händel. La formació estarà acompanyada per l’Ensemble Méridien, conjunt instrumental amb el qual col·labora per primera vegada, tot ells dirigits per Esteve Nabona, titular del Cor. Les veus solistes seran interpretades per cantaires del mateix Cor Jove, tal com es feia en l’àmbit de la música litúrgica a l’època del Kantor de Leipzig.

El concert començarà amb tres obres de G. F. Händel: els Coronation Anthem núm. 1 i núm. 4, compostos amb motiu de la coronació del rei Jordi II d’Anglaterra, i que el Cor Jove va interpretar per darrera vegada amb Harry Christophers el 2008 en el cicle Palau 100; i el Concerto grosso en Si bemoll major. En la segona part s’interpretarà el Magnificat, una obra coral brillant i rodona, amb text en llatí tret de l’evangeli de sant Lluc, en què tots els elements figuratius van ser elaborats per agradar a la comunitat luterana. El Magnificat va ser interpretat el dia de Nadal de l’any 1723 a la Thomaskirche de Leipzig en la primera gran celebració litúrgica de J. S. Bach en el càrrec de Kantor.

El concert, emmarcat en el Cicle Coral Orfeó Català, suposa un nou repte artístic per al Cor Jove, en el qual “s’ha treballat molt acuradament per tal de trobar l’agilitat dels dissenys rítmics i les frases musicals, i la brillantor tímbrica que demanen obres tan lluminoses com les que integren el programa”, segons paraules d’Esteve Nabona.

El Cor Jove de l’Orfeó Català interpreta el Magnificat de Bach, una de les grans obres del repertori coral, diumenge que ve al Palau de la Música Catalana