El Cor Jove de l’Orfeó Català cantarà diversos fragments dels musicals més coneguts del compositor i pianista Albert Guinovart el proper dilluns, 27 d’abril, en el cicle Tardes al Palau (19 h). El Cor Jove, l’Orquestra Camera Musicae i el mateix Albert Guinovart al piano, dirigits pel titular del Cor, Esteve Nabona, interpretaran números musicals de Mar i cel i Flor de Nit, portats als escenaris per la companyia Dagoll Dagom, i de La Vampira del Raval, Gaudí i Paradís. El programa del concert també inclou fragments orquestrals de les bandes sonores de Guinovart de les sèries de televisió El cor de la ciutat, Nissaga de poder i Mirall trencat.

En aquest concert, el compositor ha arranjat per al cor alguns fragments dels musicals. Constitueix, sens dubte, una oportunitat per als cantaires de demostrar els seus dots per al teatre musical, tot sortint-se del seu registre habitual. A més, alguns dels membres de la jove formació actuaran també com a solistes.

“El cor ha preparat aquest concert amb molta il·lusió i energia”, explica Nabona, que destaca “la versatilitat de la formació” per afrontar un repertori ampli i d’estils diferents. L’espectacle és una producció pròpia del Palau de la Música Catalana i va tenir una preestrena, només amb piano, al Festival de Música Clàssica i Tradicional d’Esplugues de Llobregat el 17 d’abril passat. El proper 7 de maig es tornarà a interpretar al Petit Palau (21 h), en el concert de celebració del 10è aniversari de la Fundació IBO, amb Josep Buforn al piano.

Es tracta d’una nova col·laboració entre el Cor Jove de l’Orfeó Català i Albert Guinovart, que ja van coincidir el 13 d’abril passat al Teatre Victòria en la celebració de les 1.111 funcions del clàssic Mar i cel de Dagoll Dagom, en què el cor va interpretar fragments de La Vampira del Raval i va participar en “L’himne dels pirates” de Mar i cel, conjuntament amb més de 20 actors i 25 músics. 

El Cor Jove de l’Orfeó Català canta els musicals d’Albert Guinovart al Palau de la Música Catalana