El divendres, 6 d’octubre (20.30 h), el Cor Infantil de l’Orfeó Català actuarà a la catedral de Pisa (Itàlia) al costat de les formacions de Sir John Eliot Gardiner, The English Baroque Soloists i Monteverdi Choir, per interpretar les Vespro della Beata Vergine de Claudio Monteverdi, en la clausura de la 17a edició del Festival Internacional de Música Sagrada Anima Mundi. El concert, amb les entrades exhaurides, també forma part de la gira Monteverdi 450 que el director anglès i els seus grups realitzen en commemoració del 450è aniversari del naixement de Monteverdi. En aquesta producció el Cor Infantil ha estat preparat per Isabel Mantecón.

Les Vespro della Beata Vergine és un compendi de música religiosa de gran originalitat publicat a Venècia l’any 1610 i considerat un dels primers monuments de la música clàssica. El 7 de març de 2014 el Cor Infantil de l’Orfeó Català ja va col·laborar amb Gardiner i els seus conjunts amb aquesta mateixa obra al Palau de la Música Catalana. Aquell concert, única actuació a l’Estat espanyol, celebrava els 50 anys de la creació del Monteverdi Choir. Amb crítiques unànimes, l’actuació va ser qualificada com a “pura màgia” (César López Rosell, «El Periódico»), “una benedicció, subratllada per les veus blanques de l’Orfeó” (Jorge de Persia, «La Vanguardia»), un “regal” i una “festa” a la qual “el Cor Infantil de l’Orfeó Català es va afegir sense màcula” (Xavier Cester, «Ara»).

Amb la gira Monteverdi 450, que va començar el mes d’abril passat i acaba aquest mes d’octubre, Gardiner i els seus conjunts han dut per tot Europa la trilogia operística del compositor italià: L’Orfeo, Il ritorno d’Ulisse in patria i L’incoronazione di Poppea, així com les Vespres, amb la col·laboració de solistes internacionals. Una gira que va incloure el Palau de la Música Catalana el 3 de maig passat amb Il ritorno d'Ulisse in patria (Palau 100).

El Festival Internacional de Música Sagrada Anima Mundi, iniciat el 2001 inspirant-se en una idea artística del mestre Giuseppe Sinopoli, és un dels esdeveniments musicals més importants i prestigiosos d’Itàlia i d’arreu d’aquest gènere. Gardiner n’és el director artístic des de l’any 2006, tot fomentant la qualitat dels intèrprets i la música amb l’arquitectura del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que formen la catedral de Pisa i el seu Camposanto.

Sobre el Cor Infantil de l’Orfeó Català
El Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora titular) forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per cantaires d’11 a 16 anys. Ha actuat arreu de Catalunya, a l’Estat espanyol i a Europa. Ha col·laborat amb orquestres i cors de prestigi i ha treballat amb els directors P. Hyökki, M. Janowski, S. Bychkov i Z. Mehta, entre d’altres. Ha enregistrat tres CD. El 2016 va actuar al Palau de la Música Catalana, dirigit per Sir John Eliot Gardiner, en la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach, i per Iván Fischer en la Simfonia núm. 3 de Mahler. També va interpretar l’òpera Hansel i Gretel d’Engelbert Humperdinck, en versió catalana de Joan Maragall i amb direcció escènica de Comediants.

El Cor Infantil de l’Orfeó Català viatja a Pisa per interpretar les Vespres de Monteverdi, sota la direcció de Sir John Eliot Gardiner