Un espectacle ideat per Josep Vila i Casañas que combina poesia amb música inspirada en l’obra del dramaturg anglès

Dissabte 21 de febrer al Teatre Fortuny de Reus (21 h) i diumenge 22 de febrer al Petit Palau (18 h), en el marc del Cicle Coral Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana estrena el Concert Shakespeare. Un espectacle dedicat al dramaturg anglès ideat pel director del Cor, Josep Vila i Casañas, que combina música i poesia, amb la participació del reconegut actor Pere Arquillué en el paper de rapsode.

La idea de Josep Vila i Casañas de fer concerts temàtics a cappella ha anat madurant els darrers anys i enguany ha volgut retre homenatge a William Shakespeare, atret per la connexió entre la música i el teatre. “Volia programar un repertori teatral, que és totalment nou per al Cor”, explica el director d’aquesta formació que enguany celebra el 25è aniversari i que sota el lideratge de Vila està compromès amb la música a cappella contemporània.

El programa presenta obres de compositors del segle XX i XXI, com Ralph Vaughan Williams, Xavier Pagès-Corella (Winter, ja enregistrada i guardonada en els Premis Catalunya de Composició Coral 2002), Frank Martin o Jaakko Mäntyjärvi, així com també l’estrena de l’obra Devouring time del mateix Josep Vila i Casañas, juntament amb obres de John Dowland –coetani de Shakespeare–, que hi suposaran el contrapunt, cantades pel contratenor del Cor Toni Gubau i amb acompanyament d’arxillaüt a càrrec de Xavier Coll.

Alhora, el concert afegeix un ingredient dramàtic amb la figura del rapsode, Pere Arquillué, que recitarà fragments de La tempesta, Macbeth o El somni d’una nit d’estiu, entre d’altres, en la versió catalana de Miquel Desclot i Salvador Oliva. La recitació d’Arquillué precedirà l’obra musicada dels compositors. “Sentirem primer la «música» d’Arquillué recitant els poemes i després la interpretació de les obres dels compositors basades en els mateixos textos”, afegeix Vila i Casañas.

El Cor del Cambra del Palau i l’actor Pere Arquillué estrenen el Concert Shakespeare a Reus i al Petit Palau