El cap de setmana passat a Torelló, amb una acollida excel·lent de públic i crítica, i el  proper diumenge al Palau de la Música Catalana, el Cor de Noies de l’Orfeó Català estrena l’obra Els planetes, encarregada al compositor i contratenor Jordi Domènech. La peça figura en el programa que el Cor oferirà al Petit Palau, a les 18 h, i que porta per títol “La lluna parla; cants de la nit”, un homenatge als diversos aspectes màgics i especials d’aquest moment en què el dia es fon i apareix la lluna.

En la primera part del concert s’interpretaran grans lieder romàntics alemanys, alguns arranjats expressament per a cor de veus blanques, també per Domènech. Aquests arranjaments, així com Els planetes que s’oferirà en la segona part, es van encarregar al compositor amb la voluntat d’ampliar el catàleg d’obres per a cor de noies.

Els planetes és una suite vocal dedicada a cada una de les masses terrestres que orbiten entorn del Sol, per a la qual Domènech ha col·laborat expressament amb els poetes Miquel Desclot, Pilar Cabot i Pep Rosanes, i que acaba amb l’únic poema preexistent, La lluna canta de Josep Carner.

“És una obra molt ben travada, en què cada un dels rols: cor, veu solista i piano, tenen molta personalitat”, explica la directora del Cor, Buia Reixach i Feixes, que fa més de nou mesos que treballa en aquest projecte il·lusionador i encoratjador amb la trentena de membres de la formació. El contratenor Oriol Rosés hi interpreta el paper solista i Josep Surinyac n’és el pianista.

Per reforçar i recrear un ambient que simuli la nit i els seus misteris, es projectaran unes videocreacions d’Aleix Viadé, que s’estrenaran diumenge al Palau. 

El Cor de Noies estrena repertori per a cor de veus blanques amb l’obra Els planetes i amb arranjaments de lieders de Jordi Domènech