El concert compta amb el conjunt Vespres d’Arnadí i la direcció de Manel Valdivieso

El proper diumenge, 15 de febrer (18 h), el Cor de Noies de l’Orfeó Català recrearà la Venècia del segle XVII en un nou concert del Cicle Coral Orfeó Català a laSala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Un programa musical que és reflex del moment de la coneguda ciutat italiana i que el pintor Canaletto va plasmar en moltes de les seves obres.Amb el lema “La Venècia de Vivaldi”,el concert presenta obres de compositors italians i inclou el cèlebre Gloria de Vivaldi. El Cor de Noies, que dirigeix Buia Reixachi Feixes, estarà acompanyat del conjunt instrumental Vespres d’Arnadí, especialitzat en la interpretació del repertori barroc amb instruments d’època (dirigit per Dani Espasa), tots sota la direcció de Manel Valdivieso.

El concert mostrarà els contrastos dels aspectes més festius de la Ciutat dels Canals i també la seva part més espiritual, contrastos que també es reflecteixen en la producció dels compositors venecians. Així, a la primera part del concert s’oferiran obres de Tomasso Albinoni, Francesco Maria Veracini, Antonio Lotti, Alessandro Marcello i Antonio Vivaldi, i a la segona part s’interpretarà el Gloria,RV 589 de Vivaldi amb la participació, a les veus solistes, de la soprano Laia Frigolé, la soprano Neus Llorens –membre del Cor– i el contratenor Oriol Rosés. Aquesta obra està considerada un veritable monument barroc i una obra majestàtica que sembla convidar l’oient a ser partícip d’una joia supraterrenal.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per trenta-quatre cantaires de setze a vint-i-cinc anys. El Cor, que el 2005 va rebre el segon premi en la modalitat de cors de noies del Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs i ha efectuat diversos enregistraments, va estrenar l’any passat Els planetes de Jordi Domènech, obra escrita expressament per al Cor.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català recrea la Venècia de Vivaldi el proper diumenge al Palau