Mädchenchor Hannover

El concert s’emmarca en l’intercanvi Catalunya-Alemanya dels dos cors

El proper diumenge, 14 d’octubre (Petit Palau, 12 h),el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el Mädchenchor Hannover (Cor de Noies de Hannover) inauguraran la temporada 2018-19 de La Casa dels Cants. Un cicle que el Palau de la Música Catalana dedica als cors de l’Orfeó Català per conèixer de prop el projecte artístic de les formacions de l’Escola Coral, la seva projecció i els seus programes, i que també inclou intercanvis amb altres cors internacionals. La presència del cor de Hannover respon a la participació l’any passat del Cor de Noies de l’Orfeó Català al projecte Heimat, organitzat pel Centre Internacional de Cant Coral Infantil i Juvenil (Internationales Kinder und Jugendchorzetrum) de Hannover, amb un cap de setmana de treball al voltant del cant coral en què el cor català va oferir dos concerts, un dels quals al costat del Mädchenchor Hannover.

Amb un extens programa de concert, a la primera part actuarà en solitari el Mädchenchor Hannover. Dirigit per Gudrun Schröfel i Andreas Felber, i acompanyat pel pianista Nicolai Krügel, entre les obres que cantarà el cor alemany destaquen la peça sacra Laudate pueri de Felix Mendelssohn i dues cançons del segon volum de Romances de Robert Schumann. El cor completarà la primera part amb obres de Debussy, Rossini, Ravel i Gershwin, entre altres compositors. Igualment, cinc obres de Josef Rheinberger recorreran les dues parts del concert.

A la segona part actuarà el Cor de Noies de l’Orfeó Català, dirigit per Buia Reixach i Feixes, amb Josep Surinyac al piano. El cor català interpretarà Nigra sum de Pau Casals, obres dels directors catalans Josep Vila i Casañas i Xavier Pastrana, el “Canto negro” de Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge i la cançó Poema del bosc, del cantant i compositor Carles Prat, obra guanyadora del premi a la millor composició coral per a veus iguals del II Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral” (2017), convocat per l’Orfeó Català.

El concert es clourà amb l’actuació conjunta dels dos cors, que interpretaran les cançons populars catalanes La ploma de perdiu i El cirerer, arranjades per Josep Vila i Casañas, la cançó popular sueca Värmlandsvisan, arranjada per Jan Ake Hillerud, i dues obres sacres dels compositors bascos Eva Ugalde i Javier Busto.

Aquest mateix concert s’oferirà el dia anterior, dissabte 13 d’octubre, a Cervera (Paranimf de la Universitat, 19 h), dins el Cicle de Concerts de Tardor d’aquesta localitat.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català i el Mädchenchor Hannover obren el cicle La Casa dels Cants, del Palau de la Música Catalana