Els assistents al concert podran adquirir el darrer disc del Cor de Noies, una antologia de música vocal religiosa amb l'acompanyament de l'orgue del Palau

 

El Cor de Noies de l'Orfeó Català oferirà un concert el proper diumenge, 28 d'abril de 2013, a les 12 h, al Palau de la Música Catalana, amb un programa que ret homenatge a Francis Poulenc amb motiu dels 50 anys de la mort del compositor. A més, el assistents podran adquirir el darrer disc enregistrat pel Cor de Noies: Germinans, un recopilació de música vocal religiosa des del Romanticisme fins al segle XX.

En la primera part del concert, el Cor, dirigit per la seva titular, Buia Reixach, interpretarà les Litanies à la Vierge Noire, una obra intensa, per a cor femení i orgue, escrita per Poulenc arran de la mort en accident d'un amic seu. Del mateix compositor sentirem Ave verum corpus, que conserva la mateixa religiositat i intensitat que les lletanies, i les Petites voix, una obra fresca que contrasta amb les obres sacres de Poulenc. També en la primera part s'oferiran dos motets per a cor i orgue i les Incantations per a orgue sol del francès Jean Langlais, un gran músic que  a partir dels dos anys va quedar cec arran d'un glaucoma.

En la segona part, el Cor de Noies proposa un programa dedicat a la música coral de compositors hongaresos del segle XX estructurat en dos blocs: un a cappella i un últim bloc amb piano, amb el pianista titular, Josep Surinyac. En aquesta segona part es podran sentir obres tant sacres com profanes de Béla Bartók, Lajos Bardós, Zoltán Kodály, Miklós Kocsár i György Orbán.

Disc Germinans

Els assistents al concert podran adquirir el disc Germinans, el darrer enregistrat pel Cor de Noies de l'Orfeó Català i editat per Columna Música. Aquest CD és el setè de la col·lecció "Els Volums del Palau", dedicat a donar visibilitat a les activitats dels cors de la casa, i en el qual el Cor de Noies, acompanyat David Malet tocant l'orgue del Palau, interpreta obres de Benjamin Britten, Pau Casals, Ireneu Segarra, Gabriel Fauré i Felix Mendelssohn.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català homenatja Poulenc el proper diumenge al Palau