Els concerts s’emmarquen en el projecte d’internacionalització dels cors de l’Orfeó Català

El Cor de Noies de l’Orfeó Català actuarà el proper dia 2 de juliol a Ljubljana (Eslovènia) i l’endemà, dia 3 de juliol, a la ciutat eslovena de Nova Gorica, situada a la frontera entre Itàlia i Eslovènia, en un viatge d’intercanvi amb el cor de noies Bodeča Neža. Una formació d’ascendència eslovena, fundada l’any 2003 i premiada l’any 2012 al Festival de Cantonigròs, l’àmbit d’actuació de la qual es desenvolupa indistintament tant a Itàlia com a Eslovènia. Aquests concerts són fruit de l’esforç per internacionalitzar els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. El seu actual nivell i maduresa, assolit en el transcurs dels darrers anys, permet que els cors estiguin en condicions d’afrontar compromisos internacionals que els enriqueixen tant a nivell musical com personal, en entrar en contacte amb altres cantaires.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català actuarà en solitari a Ljubljana, concretament a l’església de Saint James, dins el 27è Festival Internacional d'Estiu a Old Town Ljubljana. La formació serà dirigida per Pere Lluís Biosca, amb l’acompanyament del pianista del cor, Josep Surinyac, i oferirà un programa de música religiosa per a cor a cappella i obres de compositors catalans.

El concert del dia 3 de juliol, amb el mateix repertori de l’anterior, tindrà lloc a l’Ajuntament de Nova Gorica i serà compartit amb el cor Bodeča Neža, que dirigeix Mateja Černic. Fruit del mateix intercanvi, és previst que en les properes temporades el cor Bodeča Neža actuï al Palau de la Música Catalana.

El projecte d’internacionalització dels cors de l’Escola Coral es va materialitzar el 2014 amb actuacions del Cor Jove de l’Orfeó Català al Musik & Teather Muth de Viena i al Coliseu do Porto, i del Cor Infantil de l’Orfeó Català a Lisboa. 

El Cor de Noies de l’Orfeó Català actuarà a Ljubljana i Nova Gorica el 2 i 3 de juliol en un intercanvi amb el cor femení Bodeča Neža