Diumenge vinent, 13 d'octubre de 2013, a les 19 h, comença al Petit Palau el cicle de concerts del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb un programa titulat "De la Guerra dels Trenta anys a la Revolució Russa". Una proposta que representa tota una declaració d'intencions d'un cicle de concerts que amb el lema Connexions convida a gaudir de propostes eclèctiques i de gran qualitat, servides per un dels millors cors professionals del país.

En aquesta primera actuació, la formació, dirigida pel seu titular, el mestre Josep Vila i Casañas,  abordarà Madrigals italians de Heinrich Schütz i una selecció de motets religiosos del mateix compositor, per acabar amb la primera obra coral de Dmitri Xostakóvitx: Set cançons sobre poemes revolucionaris del segle XIX. Un programa molt exigent en què s'establiran connexions entre les obres extraordinàriament personals, fecundes i contrastants dels dos compositors.

El cicle continuarà ja el 2014 amb una doble sessió el 31 de gener i l'1 de febrer, en què el cor protagonitzarà l'espectacle Cantúria cantada de Carles Santos. Un espectacle que suposa un repte vocal i escènic a partir de la retrospectiva de la música coral de Carles Santos i en què el component teatral és una part essencial del concert.

El cicle finalitzarà el 18 de maig de 2014 a l'església de Sant Felip Neri amb un concert amb el títol d'"Espiritualitat i surrealisme". Una sessió que inclourà l'estrena de l'obra que el cor va encarregar a Joan Guinjoan Encara és temps de somiar? Encara; i també Dextera domini de Ramon Humet, enguany compositor convidat del Palau, juntament amb obres de compositors europeus inspirats en textos sacres llatins. En el concert participarà Miquel Desclot, que recitarà els textos de Paul Éluard i Guillaume Apollinaire que van inspirar dues de les obres clau en el conjunt de l'obra de Francis Poulenc.

El Cor de Cambra del Palau ofereix una nova proposta vocal i escènica en el seu cicle de concerts que comença diumenge