El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana inicia la celebració dels 25 anys de la seva creació amb un concert dedicat a Claudio Monteverdi i que serà dirigit pel seu fundador, Jordi Casas i Bayer, aquest diumenge, 17 de maig (18 h, Cicle Coral Orfeó Català), a la Sala de Concerts. Durant tota la temporada i fins al concert de cloenda de l’efemèride, el 14 de febrer de 2016 amb l’oratori Israel a Egipte de Händel, que serà dirigit pel titular actual del Cor, Josep Vila i Casañas, tots els concerts de la formació al Palau de la Música Catalana seran dedicats a la celebració de l’aniversari. 

En el concert del 17 de maig, el Cor de Cambra del Palau interpretarà una selecció de madrigals, algun dels quals són veritables monuments de la retòrica musical. També s’hi oferiran alguns dels Scherzi Musicali: peces de caràcter popular, pensades com a lleuger divertiment al mateix nivell que els balletti venecians o les comèdies madrigalesques de Gastoldi o Banchieri. El Cor de Cambra estarà acompanyat per la formació instrumental Musi(aperta, liderada per Corrado Bolsi.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers 21 anys. Des del setembre de 2011, Josep Vila i Casañas n’és el director titular. Guardonat amb el Premi Nacional de Música, el Cor ha col·laborat amb prestigioses orquestres nacionals i internacionals i ha estat dirigit per grans batutes internacionals. També és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO) i ha enregistrat per a diversos segells discogràfics, ràdios i televisions. Aquesta temporada, el Cor de Cambra del Palau ha debutat amb l’Orfeó Català al Royal Festival Hall de Londres, actuant al costat de la London Philharmonic Orchestra i el London Philharmonic Choir, sota la direcció de Tomáš Netopil, per interpretar la Missa glagolítica de Leoš Janáček.

Compromisos internacionals
Els propers compromisos internacionals del Cor seran el 29 d’agost en la inauguració del Musikfest a Bremen; els concerts a Dortmund, Ais de Provença i Palau 100 el proper mes de novembre, intervencions emmarcades en la gira amb l’Ensemble Matheus i Jean-Christophe Spinosi, per interpretar la Missa Solemnis de Beethoven, i ja el 2016 participarà en la gira amb Mark Minkowski i Les Musiciens du Louvre per interpretar el Requiem i la Missa en Do menor de Mozart a París, Dortmund, Eindhoven, Hamburg, Cracòvia, Tolosa de Llenguadoc i Barcelona.

El Cor de Cambra del Palau inicia la celebració del seu 25è aniversari amb un concert dirigit pel seu fundador, Jordi Casas, el proper 17 de maig