El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i Les Talens Lyriques, sota la batuta de Christophe Rousset, ofereixen en gira internacional una de les obres litúrgiques cabdals de Johann Sebastian Bach, l’Oratori de Nadal. Interpretada el 23 de novembre passat a Lausana, amb gran acollida per part del públic i de la crítica, es presentarà també a l’Auditorio Baluarte de  Pamplona (16 de desembre), al Palau de la Música Catalana dins del cicle Palau 100 (18 de desembre) i al reconegut Théâtre des Champs Elysées de París, en el concert de cloenda de la gira el 20 de desembre.

Aquesta gira és fruit del reconeixement internacional del Cor de Cambra, que dirigeix Josep Vila i Casañas, i de l’esforç de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana en la promoció internacional dels cors de la casa. Aquest 2014 el Cor de Cambra ja ha protagonitzat una altra gira europea amb l’Orfeo ed Euridice de Gluck, al costat de la formació Musiciens du Louvre, sota la direcció del reconegut director Mark Minkowski: a Grenoble, Festival Ré Majeur a l’illa de Ré i al Musikfest de Bremen.

Amb l’Oratori de Nadal, el Cor de Cambra actuarà amb el reconegut conjunt instrumental francès Les Talens Lyriques, que va fundar el mateix Rousset l’any 1991, i Katherine Watson (soprano) Damien Guillon (contratenor), Julien Prégardien (tenor) i Matthew Brook(baix).

L’Oratori de Nadal és el conjunt de sis cantates que Bach va compondre per a la festivitat nadalenca de l’any 1734 i que ell mateix  va unificar sota el mot “oratori”. A Pamplona, al Palau i a París s’interpretaran les cantates núm. 1 (Dia de Nadal), núm. 2 (Endemà de Nadal), núm. 3 (Tercer dia de Nadal) i núm. 6 (Epifania), mentre que a Lausana es van interpretar la totalitat de les cantates. 

La promoció internacional del Cor de Cambra i de l’Orfeó Català rep el suport de l’Institut Ramon Llull.

El Cor de Cambra del Palau i Les Talens Lyriques, dirigits per Christophe Rousset, interpreten l’Oratori de Nadal de Bach a Pamplona, Barcelona i París