El proper diumenge, 18 de maig de 2014,  a les 19.30 h, el Cor de Cambra del Palau dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas, estrenarà l’obra Encara és temps de somniar? Encara, encarregada l’any 2013 al compositor Joan Guinjoan, compositor convidat del Palau de la temporada 2012-13. Una composició que suposa la segona partitura del catàleg de Guinjoan per a cor a cappella, elaborada a partir del poema de Màrius Torres Encara. La peça, de llenguatge atonal, forma part del programa “Espiritualitat i surrealisme” que la formació presentarà diumenge al Petit Palau com a concert de cloenda del seu cicle de concerts.

A més de l’obra de Guinjoan, en el concert s’interpretaran exemples del cant religiós, tant del Renaixement com de l’actualitat. Obrirà la sessió el motet Versa est in luctum d’Alonso Lobo, el qual, escrit per a sis veus per al funeral de Felip II, té un caràcter dramàtic que el fa poderosament emotiu. De tornada als segles XX i XXI, s’oferirà De Profundis de Pendercki, obra escrita el 1996 per commemorar el tercer mil·lenni de la ciutat de Jerusalem. Del compositor convidat de la temporada actual del Palau, Ramon Humet, s’interpretarà Dextera Domini, un dels tres ofertoris que Humet va compondre el 2012 per a l’Escolania de Montserrat. Per acabar la primera part, el Cor de Cambra cantarà Da pacem Domine d’Arvo Pärt, compositor convidat de la propera temporada del Palau, una pregària per a la pau que el músic estonià va escriure en memòria de les víctimes de l’atemptat terrorista de l’11 de març de 2004 a Madrid.

La segona part, de caràcter profà, presentarà dues de les obres clau en el conjunt de l’obra de Francis Poulenc: Un soir de neige i Sept Chansons, inspirades en textos de Paul Éluard i Guillaume Apollinaire. Per a l’ocasió es comptarà amb l’escriptor Miquel Desclot, que recitarà els textos d’Éluard i Apollinaire.

El Cor de Cambra del Palau estrena una obra de Guinjoan diumenge al Petit Palau