El proper diumenge, 12 de novembre (Petit Palau, 12 h), Lluís Vilamajó dirigirà per primera vegada el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana al seu cicle de concerts. Una proposta matinal que vol ser un aparador per mostrar la versatilitat del Cor de Cambra –que dirigeix Simon Halsey– amb reconeguts directors nacionals i internacionals. El concert de diumenge presenta un programa dedicat al repertori coral creat a partir de textos religiosos, amb la participació de Montserrat Colomé al violoncel barroc i Marc Díaz a l’orgue.

Titulat “Cants espirituals”, el programa pren com a font els textos religiosos que van inspirar grans compositors de totes les èpoques. Ofereix així un recorregut per la història de la música sacra amb l’objectiu de trobar els punts comuns que uneixen els diferents repertoris. En paraules de Vilamajó, “amb aquest programa busquem trobar peces creades des de la sinceritat, és a dir, escrites no des d’un intent de demostració de tècnica compositiva per part dels compositors, sinó del desig de trobar la veritable essència del missatge que les paraules volen transmetre. És així com, a més, descobrim trets similars entre les diverses obres i èpoques”.

El programa començarà amb Insbruck ich muss dich lassen delcompositorfrancoflamenc de finals del segle XV Heinrich Isaac i presentarà també peces del Musikalische Exequien de Heinrich Schütz, un dels compositors més importants de música vocal del seu temps i el predecessor més il·lustre de J. S. Bach, a més de la cançó Zion spricht: der Herr hat mich verlassen deJ. H. Schein, contemporani de Schütz. El romanticisme serà l’altre gran protagonista del concert, amb tres dels noms més importants del segle XIX: Felix Mendelssohn, Anton Bruckner i Johannes Brahms, juntament amb l’obra Aeternam de Bernat Vivancos, compositor català contemporani reconegut per les seves composicions corals.

A més, el Palau de la Música Catalana continua amb el seu compromís d’apropar el cant coral a la ciutadania, amb activitats d’accés lliure vinculades a la programació de concerts. Per això el proper dissabte, 11 de novembre, es podrà viure en directe un assaig general didàctic i amè del Cor de Cambra del Palau, sota la direcció de Lluís Vilamajó. L’assaig serà obert a tothom, al Petit Palau, a les 12 h (aforament limitat).

Lluís Vilamajó és membre de La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI (dirigit per J. Savall) i ha col·laborat amb formacions com Al Ayre Español, Venice Baroque Orchestra, Le Saqueboutiers de Tolosa de Llenguadoc, Ensemble La Fenice, Ensemble Baroque de Llemotges i Il Fondamento, amb els quals ha ofert concerts arreu del món i ha efectuat nombrosos enregistraments. Actualment col·labora amb La Capella Reial de Catalunya i el seu director, J. Savall, en la preparació del cor en diverses produccions i organitzant l’Acadèmia de Formació Professional, de Recerca i d’Interpretació. Paral·lelament ha començat el projecte Fonics, per a joves cantants, i és director artístic del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada i del Joven Coro de Andalucía.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Lluís Vilamajó, presenta un concert matinal de cants espirituals al Petit Palau