El proper diumenge, 14 de febrer, a les 20 h, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana clourà la celebració del 25è aniversari de la seva fundació amb l’oratori Israel a Egipte de Händel a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. El Cor, dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas, estarà acompanyat pel conjunt instrumental Vespres d’Arnadí. El concert, emmarcat en el cicle Palau 100 Bach, presenta aquesta obra brillant i eminentment coral que narra l’episodi de l’Antic Testament en què Moisès lluita contra el faraó ajudat de les set plagues.

La versió original estrenada el 1739 es dividia en tres parts: “Lamentació dels israelites per la mort de Josep”, “Èxode” i “Cançó de Moisès”. El 1756 Händel va reelaborar l’oratori i va refer completament la primera part amb fragments de Solomon, del Peace Anthem i de l’Ocasional Oratorio. En aquest concert podrem sentir les dues parts que Händel va mantenir intactes: “Èxode” i “Cançó de Moisès”. El concert es complementa amb l’afegit de fragments extrets d’un dels Concerti grossi i d’un concert d’orgue del compositor. Així reviurem la praxi del mateix Händel d’interpretar fragments de concerts, tant en òperes com en oratoris.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, creat per l’Orfeó Català l’any 1990, clou amb aquest concert la commemoració del seu 25è aniversari, iniciada el mes de maig passat amb un concert dedicat a Claudio Monteverdi dirigit pel fundador de la formació, Jordi Casas i Bayer.

El concert s’acompanyarà d’una mostra documental al Foyer del Palau (de l’11 al 15 de febrer) amb un recull dels moments més significatius dels 25 anys de la formació, fotografies i una selecció dels articles més destacats publicats per la premsa.

La formació, creada amb la missió de difondre la música coral universal, va ser dirigida per Jordi Casas i Bayer durant els primers 21 anys i des del setembre de 2011 Josep Vila i Casañas n’és el director titular. La seva versatilitat artística ha estat sempre un dels valors més aplaudits i durant aquests 25 anys ha col·laborat amb prestigioses orquestres nacionals i internacionals, i ha estat dirigit per grans mestres, com R. Alessandrini, R. Jacobs, J. López Cobos, M. Minkowski, K. Nagano, J. Pons, S. Rattle, J. Ch. Spinosi, G. Dudamel, D. Barenboim, C. Rousset i V. Jurowski. Aquesta temporada el Cor ha protagonitzat una gira amb la Missa Solemnis de Beethoven amb l’Ensemble Matheus, dirigits per Jean-Christophe Spinosi; i en farà una altra el mes que ve amb Les Musiciens du Louvre, dirigits per Marc Minkowski, amb un monogràfic dedicat a Mozart que inclou el seu Requiem, el qual es podrà escoltar al Palau de la Música el proper 29 de març.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana clou les celebracions del seu 25è aniversari amb l’oratori Israel a Egipte de Händel al Palau