El proper diumenge, 26 d’octubre de 2014, a les 20.30 h, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit pel seu titular, Pablo Larraz, actuarà al Petit Palau en el concert inaugural del Cicle Coral Orfeó Català. La formació gironina, acompanyada de l’Ensemble Méridien, oferirà un monogràfic de Dietrich Buxtehude (1637-1707). Una col·lecció de joies del repertori universal abans de Bach que mostren el pietisme i el misticisme propi de l’època.

Concretament, el cor interpretarà l’oratori Membra Jesu nostri, integrat per set cantates i musicalment  hereu de la polifonia religiosa renaixentista i predecessor dels oratoris de Bach. També oferirà la cantata Alles was ihr tut, que s’estructura en vuit parts breus i posseeix un estil homofònic i concertant, amb fórmules rítmiques que semblen anunciar Händel.

Aquesta es la primera cita d’un cicle de quinze concerts que vol ser una mostra de la bona salut del cant coral en les seves múltiples manifestacions i formacions. Enguany, a més de la participació habitual de l’Orfeó Català i la seva Escola Coral, s’hi incorporen propostes protagonitzades pel Cor de Cambra del Palau i altres formacions internacionals i del país. D’aquesta manera, el Palau de la Música Catalana, temple indiscutible del cant coral a Catalunya, esdevé de nou “la Casa de cants”.

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona inaugura diumenge al Petit Palau la 5a edició del Cicle Coral Orfeó Català