El cantant estarà acompanyat per l’Orquestra Barroca de Friburg, formació amb la qual va enregistrar el disc

Philippe Jaroussky, reconegut com un dels contratenors més rellevants del moment, actuarà al Palau de la Música Catalana en el cicle Palau Grans Veus el proper 14 de novembre (20:30 h), i debutarà així a la sala modernista. Jaroussky, guardonat entre d’altres amb premis tan prestigiosos com Victoires de la Musique o Echo Klassik, presentarà el seu darrer disc, Bach-Telemann: Sacred Cantatas (Erato-Warner Classics) al costat de l’Orquestra Barroca de Friburg, amb la qual va gravar precisament aquest àlbum, llançat el 7 d’octubre passat. El concert s’emmarca en la gira de presentació del disc, amb concerts a Madrid (12 de novembre, localitats exhaurides) i Barcelona.

Es tracta del seu primer CD amb obres cantades íntegrament en alemany i reuneix dos dels grans compositors barrocs alemanys. Jaroussky destaca la perfecció i complexitat en l’escriptura de Bach, així com la puresa i força dramàtica de Telemann amb un repertori que mostra la capacitat del cantant francès per ampliar els seus registres i sorprendre el públic.

Jaroussky és col·laborador habitual d’algunes de les millors formacions barroques i actua a les sales i els festivals de més prestigi. El 2002 va fundar l’Ensemble Artaserse, amb el qual canta habitualment per tot Europa. La temporada 2015-16 va ser artista resident a la Konzerthaus de Berlín i hi va presentar més d’una desena de projectes. El 2016 ha estrenat l’òpera Only the sounds remains de Kaija Saariaho al Nationale Opera and Ballet (Amsterdam), òpera que presentarà al Teatro Real de Madrid, Òpera de París i Lincoln Center de Nova York. Aquest mateix 2016 a Espanya ha actuat al Festival Internacional de Música y Danza de Granada i al Festival Internacional de Santander. Artista en exclusiva d’Erato-Warner Classics, entre la seva àmplia discografia destaquen els àlbums: Heroes, amb àries d’òperes de Vivaldi; Tribut a Carestini, Opium i Green, amb mélodies (cançons) franceses; Pieta, La Dolce Fiamma i Caldara in Vienna.

El contratenor Philippe Jaroussky debuta al Palau el 14 de novembre per presentar el seu darrer disc, Bach-Telemann: Sacred Cantates