FAGIOLI, Franco (c)Igor Studio-DG

El proper dijous, 20 de gener, a les 20 h, el cicle Palau Grans Veus acollirà l’esperat debut al Palau de la Música Catalana del contratenor argentí Franco Fagioli. Un dels contratenors de referència dels últims anys del panorama internacional, gràcies a la seva veu brillant i a les possibilitats que li proporciona un registre de tres octaves.

Al Palau presentarà un programa amb el suggeridor títol Natura & turments, que convida l’espectador a endinsar-se al món de la natura i els turments a través de la música vocal del segle XVIII. Unes composicions que eren interpretades al seu moment pels castrati i que ara moltes d’aquelles melodies tenen els contratenors com a encarregats de tornar a la llum. El repertori del concert està integrat per àries d’òpera de Händel, Vinci i Porpora intercalades amb Concerts per a violí de Vivaldi. “Un flirteig de virtuosisme entre la veu de Franco Fagioli i el violí de Andrés Gabetta, que han estat els «dissenyadors» d’aquest programa fet a mida”, segons els comentaris de la musicòloga María José Anglés al programa de mà del concert. Fagioli estarà acompanyat del Gabetta Consort, una formació de dimensions variables fundada l’any 2019 pel mateix Andrés Gabetta amb l’objectiu de redescobrir un repertori barroc italià i francès divers, inusual, inèdit i innovador.

Franco Fagioli és el virtuós contratenor més destacat de la nostra època. Reconegut tant per la seva capacitat artística com per la bellesa de la veu i la tècnica, és el primer contratenor que ha signat un contracte en exclusiva amb Deutsche Grammophon i una de les estrelles més brillants de l’òpera barroca i del bel canto de principis del segle XIX.

Per la seva banda, el violinista Andrés Gabetta és considerat un dels especialistes en Barroc més notable dels darrers temps. Sempre a la recerca de la riquesa sonora, combinada amb contrastos vius i emprant instruments de la Belle Époque, ha actuat com a solista i concertino en nombroses sales de prestigi.

(fotografia de Franco Fagioli ©Igor Studio)

El contratenor Franco Fagioli debuta al Palau de la Música Catalana amb el Gabetta Consort amb un programa de lluïment vocal i instrumental