El proper dimarts, 25 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), actuarà per primera vegada al Palau de la Música Catalana Bejun Mehta, un dels contratenors més destacats del panorama internacional, amb un programa que posa en diàleg J. S. Bach i G. F. Händel. L’artista, que es troba en la plenitud de la seva carrera, debutarà a la sala modernista després del seu recent èxit com a Bertarido al Teatro Real en Rodelinda de Händel, amb una veu d’extraordinària qualitat amb una tècnica infal·lible”, tal com el descriu Luis Gago a «El País». Acompanyat per l’Akademie für Alte Musik Berlin, sota la direcció del seu concertino, Bernhard Forck, Mehta oferirà un programa que s’endinsarà en el Barroc, època de contrastos i resplendor que va tenir en la veu un instrument espectacular i un vehicle ideal per captivar un públic àvid de teatralitat i emocions. Aquest concert que ara acull el cicle Palau Grans Veus es va presentar amb gran èxit en el marc del Festival de Salzburg l’any passat.

Bejun Mehta, amb una veu extraordinària, única i plena de matisos, traslladarà el públic del Palau de la Música a l’època mítica en què la veu dels castrati, emperadors del cant, van ser els cantants favorits d’un període en què els grans compositors operístics, amb Händel al capdavant, van escriure obres mestres de la filigrana vocal. De Händel, el cantant nord-americà interpretarà l’ària de la cantata Siete rose rugiadose, HWV 162 i lacantata Mi palpita il cor, HWV 132c, amb què començarà el concert, i I will magnify thee, HWV 250b, obra amb què el clourà. De Bach interpretarà la Cantata Ich habe genug, BWV 82, al final de la primera part.

Mehta també cantarà obres d’altres autors, com el Lamento-Ach, daß ich Wassers g’nug hätte de J. Ch. Bach, la cantata Pianti, sospiri e dimandar mercede, RV 676 d’Antonio Vivaldi, o Schlage doch, gewünschte Stunde, BWV 53, cantata de Melchior Hoffmann. Per la seva banda, l’orquestra interpretarà en solitari el Concert per a cordes en Re menor, RV 129, “Madrigalesco” de Vivaldi i la Simfonia núm. 12, en La menor, per a corda i baix continu, “la Passione di Gesú Signor Nostro” d’Antonio Caldara.

El contratenor és convidat habitual a les principals sales d’òpera i de concerts internacionals. A més, aquesta temporada el cantant és artista en residència a la Philharmonie de Dresden, en quatre programes diferents, com a cantant i director. A més a més de las àries de Händel i Mozart de les grans òperes i oratoris, protagonitzà l’estrena francesa i americana de Dream of the song de George Benjamin, una cantata escrita especialment per a ell. Amb un ampli catàleg discogràfic, el seu darrer CD, una col·lecció d’àries clàssiques titulades Che puro ciel, amb l’Akademie für Alte Musik Berlin i René Jacobs (Harmonia Mundi), va ser publicat la tardor del 2014 i guardonat amb Le Diamant d’«Opera Magazine», Choc de Classica. 

El contratenor Bejun Mehta debuta al Palau de la Música Catalana després del seu èxit al Teatro Real amb l’òpera Rodelinda