El dilluns, 18 de març de 2013, a les 19 h, s'ha celebrat la primera reunió anual del Consell de Mecenatge de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, després de la seva constitució el 30 de gener de 2012. Aquest consell, integrat per un total de 36 Mecenes, es va constituir amb l'objectiu de participar en la gestió de la Fundació i donar suport a la recerca de finançament privat per augmentar-ne els recursos.

La trobada s'ha celebrat abans del concert de Palau 100 protagonitzat pel pianista noruec Leif Ove Andsnes. Mariona Carulla, presidenta del Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ha donat la benvinguda al Consell en una sessió en què s'han ratificat els càrrecs següents: Ramon Agenjo (Fundació Damm), com a president del Consell de Mecenatge, Alfonso Rodés (Havas Media), com a vicepresident, i Sara Puig (Fundació Puig), com a secretària. El consell compta amb 8 patrons representants del Consell de Mecenatge al Patronat de la Fundació.

En la reunió, el director general de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Joan Oller, ha presentat l'informe de gestió, en el qual s'ha informat del seguiment del Pla Estratègic, de la previsió de tancament de l'exercici 2012 i pressupost de l'exercici 2013, qüestions sobre les quals s'informarà l'Assemblea General de Socis el proper dimecres. Oller ha explicat les futures línies de programació artística per a la temporada 2013-14, que s'obrirà amb el concert que oferiran l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau al Palau de la Música Catalana el proper 1 de juliol amb la Filharmònica de Berlín sota la batuta de Sir Simon Rattle, dins de la programació de Palau 100.

El director de mecenatge de la Fundació, Albert Roura, ha informat els assistents de la situació del mecenatge de la institució. Actualment, 76 empreses contribueixen amb les seves aportacions econòmiques a la dinamització de la vida artística de la Fundació i de l'activitat dels cors: Orfeó Català, cors de l'Escola Coral i Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Així mateix, s'han presentat alguns dels darrers projectes del Departament per tal d'impulsar la captació de recursos.

Les empreses que formen part del Consell de Mecenatge són: Agrolimen, Banco Santander, Cadena Ser, Corporació Catalana de  Mitjans Audiovisuals, Diari Ara, Diari Sport, El Corte Inglés, El Periódico de Catalunya, Endesa, Euromadi, Expansión, Fundació Abertis, Fundació Banc Sabadell, Fundació Catalunya-La Pedrera, Fundació Damm, Fundació Puig, Fundación Banco Santander, Fundación Repsol, Fundación Telefónica, Garrigues, Gas Natural, Havas Media, Illy, Indra, KPMG, La Vanguardia, Mitsubishi Electric, National Suisse, Nestlé España, Obra Social "la Caixa", PwC, Sr. Leopoldo Rodés, Telefónica, Time Out, Vocento i Vueling.

 

El Consell de Mecenatge de la Fundació OC-PMC es reuneix per primer cop després de la seva constitució