La temporada 2016-17 del cicle Tardes al Palau comença el proper dijous 29 de setembre (19 h) amb un concert molt especial, commemoratiu del 50è aniversari de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Un cita que s’emmarca en les celebracions d’aquesta efemèride, que inclouen quatre concerts: a l’Auditori de Girona (24 de setembre), al Palau de la Música de Catalana (29 de setembre), al Teatre Ateneu de Tàrrega (1 d’octubre) i a l’Auditori Pau Casals del Vendrell (2 d’octubre), i que portaran el caliu de l’havanera i el cant de taverna per tot el territori.

En el concert del Palau de la Música Catalana intervindran els grups Port bo, Son de l’Havana, Arjau, Els Cremats i Indira Ferrer i Antoni Mas. Per evocar l’ambient de les cantades d’havaneres, a la Plaça del Palau s’habilitarà una barra de rom cremat a partir de les 17.30 h. Les formacions faran vibrar el públic amb una trentena d’havaneres i cants de taverna, amb temes tan populars com La bella Lola, El meu avi, La gavina, Mare vull ser pescador, Mariner de terra endins, La Paloma o La barca Xica.

La Cantada d’Havaneres va néixer ara fa cinquanta anys quan Francesc Alsius, Frederic Martí i Joan Pericot van coincidir en la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres, el segon recull d’havaneres publicat a Catalunya que recollia la tradició oral de cantar a les tavernes aquestes cançons, les seves lletres i notes. La presentació va anar acompanyada d’una cantada improvisada.L’èxit assolit va animar els organitzadors a repetir l’acte l’any següent amb una cantada més formal i que ha persistit durant aquests anys, essent també un incentiu per a la composició de noves cançons. La Cantada d’Havaneres de Callela de Palafrugell marca l’inici de l’estiu a la Costa Brava i aplega milers de persones vingudes d’arreu en una trobada de referència del gènere a Catalunya i una de les més importants a l’Estat espanyol.

El cicle Tardes al Palau és una de les propostes de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, adreçada a un públic molt variat. En total són set cites que també inclouen cobla, música simfònica o òpera en concert, com la proposta del proper 7 de novembre amb Alba eterna d’Albert Guinovart.

El cicle Tardes al Palau s’inaugura el 29 de setembre amb el concert commemoratiu del 50è aniversari de la Cantada d’Havaneres de Calella