Dilluns vinent, 7 de novembre (19 h), la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana acollirà la reestrena de l’òpera de cambra Alba eterna d’Albert Guinovart, amb llibret de Jordi Faura. Alba eterna es va estrenar l’any 2009 al Teatre Fortuny de Reus com a encàrrec de l’Orquestra Camera Musicae a Albert Guinovart. En aquesta reestrena es renova el quartet de solistes –amb la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Anna Alàs, el tenor Marc Sala i el baríton Josep-Ramon Olivé– i el personatge de la ballarina, que en aquesta ocasió encarna Bealia Guerra. En aquest concert, corresponent al cicle Tardes al Palau, es comptarà novament amb l’Orquestra Camera Musicae dirigida pel seu titular, Tomàs Grau, i amb Albert Guinovart al piano.

Després d’estrenar el seu últim musical, Scaramouche de Dagoll Dagom, Albert Guinovart torna al Palau amb algunes de les millors veus del país per presentar aquesta òpera de realisme màgic. Una gran ocasió per gaudir d’un dels grans compositors del nostre temps.

El tema d’Alba eterna és el pas del temps, un aspecte que ha obsessionat l’home des dels inicis de la seva existència. El llibret de Jordi Faura, escriptor i col·laborador de dramaturgs destacats, recull aquesta herència per presentar una òpera en la qual el pas del temps es converteix en pretext per revisitar els conceptes de bellesa i vellesa.

En l’àmbit musical, en Alba eterna es reconeix perfectament l’estil compositiu de Guinovart, amb moments de gran lirisme que no renuncien a la intensitat i duresa necessària per acompanyar un text a vegades colpidor. Guinovart, en un moment de gran maduresa creativa, hi mostra un estil molt més eclèctic i agosarat que en treballs anteriors.

Aquesta reestrena en permetrà l’enregistrament (World Premiere Recording), que tindrà lloc la setmana vinent a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

El cicle Tardes al Palau és una de les propostes de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, adreçada a un públic molt variat. En total són set cites que també inclouen cobla o música simfònica. El concert següent serà protagonitzat per la Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, amb el Llibre vermell de Montserrat (30/01/2017).

El cicle Tardes al Palau reestrena l’òpera Alba eterna d’Albert Guinovart el proper dilluns, 7 de novembre