Avui s’hapresentat en roda de premsa la 19a temporada de Simfònics al Palau. Un cicle de concerts que comença després de tancar la millor temporada de la seva historia, en què es va assolir un 72% d’ocupació, 5 punts més que l’any anterior. Enguany l’OSV, amb el seu director titular, Rubén Gimeno –per sisè any consecutiu al capdavant de l’orquestra–, presenta obres del gran repertori simfònic al costat d’obres simfonicocorals amb la col·laboració del Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, entre altres formacions corals del territori; també continua innovant en formats i aposta per acostar la música simfònica a tots els públics, mitjançant la col·laboració amb moltes institucions del país.

El cicle s’inaugura aquest dissabte, 27 de setembre, amb el concert titulat “El Bolero de Ravel”, en què a més d’interpretar aquesta gran obra del repertori, l’OSV abordarà amb el Cor Jove de l’Orfeó Català el Requiem für Mignon de Schumann i, en col·laboració amb el Cor Infantil Amics de la Unió, Our Garden d’Arvo Part, compositor resident de la temporada del Palau. També en l’àmbit del repertori simfonicocoral, la formació oferirà una Creació de Haydn semiescenificada (21/03/2015) amb la participació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’escenògrafa Marta García Otín, el Festival de valsos i danses amb el Cor Carlit Gospel (20/12/2014), el Requiem de Mozart (25/04/2015) i la Novena de Beethoven (24/05/2015).

Aquest any l’OSV repeteix la col·laboració amb el Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona (22/11/2014) amb el concert West Side Story, amb la participació de la  polifacètica intèrpret Cristina Pato com a cantant, al piano i la gaita gallega, que tocarà el Concerto for Pato and orchestra escrit pel compositor i amic personal de l’artista Emilio Solla.

 

Grans obres del repertori clàssic amb reconeguts col·laboradors

La Simfònica comptarà enguany amb els germans Abel i Arnau Tomàs com a artistes residents. Ells dirigiran des del faristol la Simfonia núm. 40 de Mozart (24/01/2015) i interpretaran el Doble concert per a violí i violoncel de Brahms (30/05/2015), que precedirà una segona part en la qual l’orquestra interpretarà la Simfonia del Nou Món de Dvořák i Aeternam de Bernat Vivancos, compositor convidat de la temporada del Palau, ja dirigida novament pel seu titular, Rubén Gimeno.

També quant al gran repertori, cal destacar la col·laboració amb el mestre Víctor Pablo Pérez (07/02/2015), que dirigirà la Patèticade Txaikovski, i el Concert per a piano i trompeta de Xostakóvitx amb Natalia Sokolovskaia, guanyadora del Concurs Ricard Vinyes 2013.

Finalment, la Simfònica continua amb el compromís de presentar la integral de les simfonies de Beethoven en temporades consecutives. Així, Eduardo Portal dirigirà la Cinquena (11/10/2014), també coneguda com “Simfonia del Destí”; i la ja esmentada  Novena, que l’orquestra es compromet a interpretar cada temporada durant els propers deu anys.

La temporada inclou igualment tres gèneres que ja comencen a formar part del repertori habitual de la Simfònica: un monogràfic de sarsuela titulat “Romances d’amor” (10/12/2014); música de cinema amb l’espectacle musical i teatral Els immortals del cinema (11/04/2015), en què participaran alguns dels més coneguts dobladors de pel·lícules del país; i l’humor, amb el duo Igudesman & Joo i el seu espectacle A big nightmare music,amb què es tancarà la temporada (13/06/2015).

Compromís

El cicle Simfònics al Palau és fruit de la col·laboració entre la Fundació OC-PMC i l’OSV, amb el compromís de promoure els intèrprets de casa nostra, el patrimoni musical català i les obres del gran repertori universal i simfonicocoral amb la participació dels cors de l’Orfeó Català i del Palau.

A més, aquest any, l’OSV amplia el seu compromís social i es proposa donar visibilitat en cada un dels concerts del Palau a organitzacions sense ànim de lucre oferint-los un espai per divulgar la seva tasca. Entre d’altres, enguany es presentaran l’Hospital Sant Joan de Déu,  Fundació Vicente Ferrer, Banc dels Aliments, Cáritas, Acción Contra el Hambre, ACNUR, Asociación Española de Aniridia, Españavisión i Pallassos sense Fronteres.

El cicle de concerts Simfònics al Palau comença dissabte la XIX temporada encoratjat pels millors resultats de la seva història